Misstroendeförklaring efter avsättning av Begler

REGERINGEN2019-05-16

Moderaterna väcker misstroendevotum mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S. Motivet är ministerns agerande i samband med att Ann-Marie Begler fick lämna jobbet som generaldirektör för Försäkringskassan, uppger SVT.

Trots att Konstitutionsutskottets, KUs, granskning inte är klar valde Moderaterna att lämna in en misstroendeförklaring mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, till riksdagen i dag. Till grund för misstroendet ligger hanteringen av Ann-Marie Beglers frånträdande från tjänsten som generaldirektör på Försäkringskassan.

”Annika Strandhäll har av allt att döma avsatt en generaldirektör på politiska grunder”, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till SVT.

Kristdemokraterna meddelade under dagen att partiet stödjer misstroendeförklaringen, som kommer att gå till omröstning 28 maj.

”Annika Strandhäll har agerat på ett sätt som gör att vi inte kan ha förtroende för henne som statsråd”, säger partiledaren Ebba Busch Thor till SVT.

Centerpartiet väntar med sitt beslut till dess att KU presenterat sin granskning medan Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelar att det inte är aktuellt att rösta igenom ett misstroendevotum, uppger SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA