Annons:
Bild:Janetta Nyberg

Så får du fart på lönen igen

Den som varit anställd länge på en arbetsplats har ofta svårt att få ordentliga lönehöjningar. ST Press ger tips om hur du kan göra för att få mer i plånboken.

Alla önskar sig väl en löneförhöjning som märks i plånboken. Men för många – särskilt bland dem som länge haft samma jobb – händer det inte så mycket. Lönen står och stampar. Ibland utan att arbetsgivaren blir tydlig om vad det beror på.

Vad kan man göra åt det? Det första är att sätta sig in i vilka lönekriterier som gäller på arbetsplatsen, menar Åsa Erba-Stenhammar, förhandlingschef på ST.

– Man får fråga sig: Hur väl uppfyller jag kriterierna?

Nästa steg är att ta upp frågan med facket på arbetsplatsen. De förtroendevalda kan kollektivavtalets bestämmelser om lönesättning och kan ge råd.

– Sedan bör man ta en allvarlig diskussion med chefen, eventuellt uppbackad av facket. Man har rätt att få veta vad man ska göra för att få upp sin lön, säger Åsa Erba-Stenhammar.

Inget »tak« i lag och avtal

Lönesättningen är individuell. En chef som säger att en anställd har nått slutlön eller »taket« saknar stöd i lag och avtal. Men i praktiken kan det ändå vara så, enligt Teresia Stråberg som har doktorerat om arbetstagares upplevelser av individuell lönesättning.

– Ofta finns det ett slags tak. Den som stannar kvar många år på samma befattning tar inga femtusenkronorskliv. Vill man göra det ska man byta jobb, säger Teresia Stråberg.

Det är ett kärvt besked, men en analys som STs Åsa Erba-Stenhammar instämmer i.

Fråga dig varför lönen står stilla

För många kan det ändå kännas orealistiskt att säga upp sig och dra vidare. De trivs med arbetsuppgifter och kolleger, men är missnöjda med löneutvecklingen.

I det läget tycker Charlotte Hågård, karriärexpert och författare till flera böcker om konsten att söka jobb, att man ska fråga sig varför lönen står och stampar.

– Har man haft samma jobb väldigt länge så har det blivit som ett par gamla jeans eller ett par riktigt ingångna skor. De är väldigt bekväma och tar dig dit du ska. Men du gör kanske bara vad som förväntas? Det betalar ingen arbetsgivare extra för.

Söker man rejäl löneutveckling efter en tids stillastående är det nyttigt med självrannsakan, resonerar Charlotte Hågård.

– Man kanske faktiskt inte har presterat över genomsnittet. Om det är så måste man anstränga sig. Men man ska inte jobba hårdare, utan mer med rätt saker. Människor ägnar ofta kraft och tid åt oviktiga uppgifter.

Charlotte Hågårds råd är att identifiera tre nyckeluppgifter i arbetet – och stämma av dem med chefen så att det finns en samsyn kring dem. Därefter gäller det att förbättra sin prestation inom dessa nyckel­uppgifter.

Kanske beror stillaståendet också på att de prestationer man gjort inte syns.

– Folk pratar ogärna om sig själva. De undviker att sticka ut. Men ska du ha löneförhöjning måste du faktiskt berätta vad du har åstadkommit.

Charlotte Hågård tipsar om metoden med »framgångshistorier«. Det vill säga att fortlöpande skriva ned berättelserna om de lyckade arbetsinsatser som gjorts. Då blir det lättare att återge erfarenheterna vid exempelvis lönesamtalet.

– Det är en slags personlig marknadsföring, men det handlar inte om att skryta och överdriva, utan om att vara tydlig.

Ibland kan också åldern vara orsaken till att löneökningarna uteblir, säger Charlotte Hågård.

– Om man har blivit lite till åren befinner man sig kanske inte längre i den heta lönepuffgruppen. I stället satsar cheferna på de yngre som de är angelägna om att behålla.

Åldersdiskriminering är förbjudet i lag, men kan vara svårt att bevisa.

– Den som har två år kvar till pension är kanske inte beredd att byta jobb. Då har man ett svagare förhandlingsläge. Men det enda vi kan göra är att hänvisa till verktygen i våra avtal, säger Åsa Erba-Stenhammar.

Det går att ställa hårda krav

För den som tycker sig ha uppfyllt lönekriterierna kan det vara läge att sätta hårt mot hårt i förhandlingarna med chefen, tycker karriärcoachen Nina Jansdotter, författare till boken Ta makten över dina pengar.

– Man kan ställa ultimatum. »Får jag inte den här höjningen så tänker jag se mig om efter något annat«. Men man ska aldrig göra det om man inte faktiskt är beredd att dra vidare. Det är svårt att bluffa och respekten kan gå förlorad.

Enligt Nina Jansdotter lönar det sig att vara kaxig och ställa krav.

– Alla kommer inte att älska dig, men du kommer troligen att förbättra din lön. Men i grunden är det viktigast att vara en medarbetare som levererar ett värde. Man kan inte bara vara en bråkstake.

Det gäller att bestämma sig för om man värderar nuvarande situation mer än en rejäl löneförhöjning, menar Nina Jansdotter.

– Ska jag ta strid för lönen eller ska jag betona arbetstillfredsställelsen? Gör listor med plus och minus. Kanske känner du dig bekräftad på andra sätt än genom lönen? Ytterst är detta ett val du måste göra, säger hon.

Rätt till återkoppling

Åsa Erba-Stenhammar påminner om att STs nuvarande avtal på myndighets­området ger anställda med stillastående lön särskilda rättigheter. Arbetsgivaren är skyldig att upprätta en särskild planering.

– Ingen eller ringa löneutveckling ger faktiskt arbetstagaren rätt till en återkoppling. Man är garanterad att få veta varför lönen blev det den blev och vad man ska göra för att rätta till det, säger hon.

Ämnen: Löner
Så kan du få fart på löneutvecklingen
  • Arbeta inte hårdare, utan mer med rätt saker.
  • Satsa på arbetsuppgifter som arbetsgivaren uttryckligen premierar.
  • Enas med chefen om tre nyckelarbetsuppgifter och satsa på dessa.
  • Ta alla chanser till kompetensutveckling.
  • Hitta förebilder, personer vars lön inte stått stilla. Lär av dem.
  • Skriv ned vilka projekt du deltar i, vilka ansvarsområden du har, hur du utvecklas och dina »framgångshistorier«, små berättelser om de lyckade arbetsinsatser du varit med om. Använd dessa anteckningar vid löne­samtalet.
  • Våga vara obekväm och påstridig vid lönesamtalen. Kom förberedd.
  • Håll koll på din arbetsmarknad och dina möjligheter att få andra jobb med högre lön. 
Bli den första att tycka till!
Du kanske också är intresserad av
Bild:Janetta Nyberg

Experternas råd inför lönesamtalet

KronofogdenNyhetMellan 25 000 och 30 000 ärenden i kö i väntan på att registreras. Upp mot 80 dagars handläggningstid. Medarbetarna på den enhet inom Kronofogden som jobbar med betalningsföreläggande har det tungt, konstaterar Malin Almkvist Klaesson, STs ordförande på myndigheten.
RiksgäldenNyhetDe senaste två åren har Riksgälden köpt ut medarbetare för minst sju miljoner kronor, uppger Dagens Industri. Relationerna mellan riksgäldsdirektör Hans Lindblad och personalen är ansträngda.
DomstolarnaNyhetAntalet beslagtagna föremål vid tingsrätterna har mer än tiodubblats de senaste sju åren, uppger SVT. Det främsta skälet är att fler tingsrätter har infört säkerhetskontroller, som tidigare inte funnits.
Fördjupning: DistansarbeteFördjupningMöjligheten att jobba hem­ifrån kan underlätta var­dagen för många anställda – men när alla inte är på plats påverkas också kommunikation och arbetsgemenskap. Flera statliga arbetsgivare framhåller vikten av att kolleger träffas i vardagen.
KlimatetNyhetTusentals tyskar klimatstrejkar på betald arbetstid i dag, skriver Dagens Nyheter. 3 200 tyska företag från olika branscher står bakom initiativet Entrepreneurs für future, och många av dem stänger för att låta sina anställda delta i protesterna.
STATENS SERVICECENTERNyhetDatainspektionen har fått in flera anmälningar om att den lönehantering som sköts av Statens servicecenter läcker personuppgifter till obehöriga. Nu inleder myndigheten en granskning av de påstådda incidenterna.
SocialförsäkringarNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Försäkringskassan sedan ett överklagande genom felaktig hantering hos myndigheten blivit liggande i nio månader utan att behandlas.
STATSBUDGETENNyhetArbetsförmedlingen får som tidigare aviserats extra tillskott i statsbudgeten för nästa år. Men det betyder inte nödvändigtvis att nedlagda lokalkontor återuppstår. ”Däremot har regeringen varit väldigt tydlig gentemot Arbetsförmedlingen om att det måste finnas möjligheter till god service i hela landet”, säger finansminister Magdalena Andersson, S, till Publikt.
STATSBUDGETENNyhetMigrationsverket, Polisen och Kriminalvården är några av de myndigheter som får ökat anslag i regeringens budgetproposition. "För att kunna beta av och snabba på handläggningen behöver Migrationsverket ytterligare resurser", säger finansminister Magdalena Andersson, S, till Publikt.
STATENS SERVICECENTERNyhetStatens servicecenter, SSC, hör till statsbudgetens vinnare med ett tillskott på närmare 140 miljoner kronor. I det ingår resurser för fyra nya servicekontor, men generaldirektören Thomas Pålsson räknar med att det blir fler.
TCONyhetTCO anser att regeringens arbetsmarknadspolitiska satsning i budgeten för 2020 är otillräcklig. TCO saknar bland annat besked om hur högskolor och universitet ska bidra till omställningen på arbetsmarknaden.
STATSFÖRVALTNINGNyhetKvinnorna har gått om männen på de högsta statliga posterna, visar regeringens redovisning i budgetpropositionen. Bland de 199 myndighetscheferna är 104 kvinnor och 95 män.
StatsbudgetenNyhetArbetsförmedlingen får ett tillskott på förvaltningsanslaget för de kommande åren för att ”upprätthålla takten i reformeringen” och ”undvika ytterligare neddragningar” utöver de som redan aviserats, skriver regeringen i ett pressmeddelande dagen innan budgetpropositionen presenteras. ST anser att det är positivt att det kommer ett tillskott – men att summan är för låg.
SocialförsäkringarNyhetDen snabba ökningen av privata välfärdslösningar hotar den svenska modellen, hävdar ekonomen John Lapidus vid Göteborgs universitet i en nyutkommen bok.
JÄMSTÄLLDHETNyhetMetoderna i Diskrimineringsombudsmannens tillsyn är naiva och ineffektiva, skriver den tidigare jämställdhetsombudsmannen Lena Svenaeus i en debattartikel med anledning av Publikts avslöjande att många statliga myndigheter inte lever upp till lagens krav på årliga lönekartläggningar. Enligt Lena Svenaeus är den bristande tillsynen skälet till att lagen inte respekteras.
BiståndNyhetHöstbudgeten kommer att innehålla 175 miljoner kronor extra till Sidas förvaltningsbudget, enligt ett pressmeddelande. Syftet är att säkra ett effektivt bistånd genom bättre kontroll och utvärdering.
DomstolarnaNyhetAntalet kvinnliga domstolschefer har i det närmaste fördubblats de senaste tio åren, uppger Ekot, som tagit del av Domstolsverkets egen statistik.
STATSBUDGETENNyhetArbetsförmedlingen kommer få mer pengar till externa aktörer, ytterligare 193 miljoner kronor nästa år. Anslaget kommer sedan att växa undan för undan fram till 2022, uppger Dagens industri.
Brottsförebyggande rådetNyhetStatskontoret ska göra en djupgående granskning av verksamheten vid Brottsförebyggande rådet, Brå, för att analysera hur Brå har använt sina resurstillskott och hanterat förtydligandena av sina uppgifter.
KriminalvårdenNyhetEn anställd vid Kriminalvården hotas av åtal för grovt vapenbrott sedan han gripits av polis i Linköping med ett skarpladdat hagelgevär i bilen, rapporterar nyhetsbyrån Siren.
SocialförsäkringarNyhetBåde Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan brister i sin hantering av sanktioner, när personer i etableringsersättningen brutit mot reglerna. Det konstaterar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, i en tillsynsrapport.
REGERINGENNyhetI måndags lämnade Eva Nordmark TCO för att bli ny arbetsmarknadsminister. I dag har hon besökt Arbetsförmedlingens kontor i Ljungby. Den närmaste tiden ska hon ägna sig åt att skapa sig en bild av läget på myndigheten. Hon vill också prioritera arbetsmiljöfrågorna. ”Vi behöver ha ett mycket starkt fokus på den psykiska ohälsan och pressen i arbetslivet”, säger hon till Publikt.
STATSBUDGETENNyhetFinansinspektionen, Skatteverket och tre länsstyrelser föreslås få ett ökat budgetanslag på totalt 42 miljoner kronor med början nästa år. Pengarna ska gå till att bekämpa pengatvätt på olika sätt, enligt ett pressmeddelande från regeringen.
HögskolanNyhetI en internationell jämförelse ger en akademisk utbildning i Sverige lite resultat i lönekuvertet. Det visar OECDs senaste lönerapport Education at a glance 2019, rapporterar Ekot.
MYNDIGHETEN FÖR ARBETSMILJÖKUNSKAPNyhetEfter rapporter om arbetsmiljöproblem kallades Myndigheten för arbetsmiljökunskaps generaldirektör Nader Ahmadi till departementet för att förklara sig. Nu ska konsulter hjälpa honom med ledarskapet, skriver tidningen Arbetarskydd.
A-kassaNyhetEnligt en dom från förvaltningsrätten ska semesterersättning räknas med i underlaget för a-kassa. Målet har drivits av LO-TCO Rättsskydd för en medlem i Unionen.
Inspektionen för socialförsäkringenNyhetFör ett par veckor sedan invigde Inspektionen för socialförsäkringen, ISF, sitt nya huvudkontor i Göteborg. Efter beslutet i januari 2018 om omlokalisering har ISF nu i sin helhet flyttat från Stockholm till Göteborg. 12 av 55 anställda har följt med.
ArbetsrättNyhetFackförbundet Kommunal har anmält Arbetsmiljöverket till Justitieombudsmannen, JO, för att myndigheten har upphävt ett skyddsstopp utan att först kontakta skyddsombudet, skriver Arbetet.
DigitaliseringNyhetEtt gemensamt system för säkert och effektivt elektroniskt informationsutbyte skulle ge stora samhällsekonomiska effekter och nyttor, enligt en rapport som sju statliga myndigheter lämnat till regeringen.
REGERINGENNyhetTCOs ordförande Eva Nordmark lämnar sin post och tar över som ny arbetsmarknadsminister efter Ylva Johansson, S. Det meddelade statsminister Stefan Löfven, S, på dagens riksmöte.
STATSFÖRVALTNINGNyhetDet blir fyra nya servicekontor i Västerbotten, Dalarna och Värmland, meddelade statsminister Stefan Löfven, S, i sin regeringsförklaring. Kontoren placeras i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele.
Tweet från Domstolsverket
RättsväsendetNyhetAnslagen till de rättsvårdande myndigheterna höjs med 700 miljoner kronor under 2020. Störst anslagshöjning går till Domstolsverket med 280 miljoner kronor.
ArbetsrättNyhetEn medarbetare vid Arbetsförmedlingen, som tidigare i år fick sex års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott, avskedas från sin anställning. Det har personalansvarsnämnden beslutat, skriver Arbetet.
ARBETSMILJÖVERKETNyhetEtt ökat budgetanslag med 5 miljoner kronor ska hjälpa Arbetsmiljöverket att råda bot på fusk och brottslighet i arbetslivet. Pengarna ska gå till myndighetens inspektionsverksamhet, enligt ett pressmeddelande från regeringen.
TULLVERKETNyhetDet kommande budgetförslaget innehåller en permanent ökning av Tullverkets anslag med 110 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att förhindra att vapen kommer in i landet, uppger SVT.