Annons:
Bild:Janetta Nyberg

Så får du fart på lönen igen

Den som varit anställd länge på en arbetsplats har ofta svårt att få ordentliga lönehöjningar. ST Press ger tips om hur du kan göra för att få mer i plånboken.

Alla önskar sig väl en löneförhöjning som märks i plånboken. Men för många – särskilt bland dem som länge haft samma jobb – händer det inte så mycket. Lönen står och stampar. Ibland utan att arbetsgivaren blir tydlig om vad det beror på.

Vad kan man göra åt det? Det första är att sätta sig in i vilka lönekriterier som gäller på arbetsplatsen, menar Åsa Erba-Stenhammar, förhandlingschef på ST.

– Man får fråga sig: Hur väl uppfyller jag kriterierna?

Nästa steg är att ta upp frågan med facket på arbetsplatsen. De förtroendevalda kan kollektivavtalets bestämmelser om lönesättning och kan ge råd.

– Sedan bör man ta en allvarlig diskussion med chefen, eventuellt uppbackad av facket. Man har rätt att få veta vad man ska göra för att få upp sin lön, säger Åsa Erba-Stenhammar.

Inget »tak« i lag och avtal

Lönesättningen är individuell. En chef som säger att en anställd har nått slutlön eller »taket« saknar stöd i lag och avtal. Men i praktiken kan det ändå vara så, enligt Teresia Stråberg som har doktorerat om arbetstagares upplevelser av individuell lönesättning.

– Ofta finns det ett slags tak. Den som stannar kvar många år på samma befattning tar inga femtusenkronorskliv. Vill man göra det ska man byta jobb, säger Teresia Stråberg.

Det är ett kärvt besked, men en analys som STs Åsa Erba-Stenhammar instämmer i.

Fråga dig varför lönen står stilla

För många kan det ändå kännas orealistiskt att säga upp sig och dra vidare. De trivs med arbetsuppgifter och kolleger, men är missnöjda med löneutvecklingen.

I det läget tycker Charlotte Hågård, karriärexpert och författare till flera böcker om konsten att söka jobb, att man ska fråga sig varför lönen står och stampar.

– Har man haft samma jobb väldigt länge så har det blivit som ett par gamla jeans eller ett par riktigt ingångna skor. De är väldigt bekväma och tar dig dit du ska. Men du gör kanske bara vad som förväntas? Det betalar ingen arbetsgivare extra för.

Söker man rejäl löneutveckling efter en tids stillastående är det nyttigt med självrannsakan, resonerar Charlotte Hågård.

– Man kanske faktiskt inte har presterat över genomsnittet. Om det är så måste man anstränga sig. Men man ska inte jobba hårdare, utan mer med rätt saker. Människor ägnar ofta kraft och tid åt oviktiga uppgifter.

Charlotte Hågårds råd är att identifiera tre nyckeluppgifter i arbetet – och stämma av dem med chefen så att det finns en samsyn kring dem. Därefter gäller det att förbättra sin prestation inom dessa nyckel­uppgifter.

Kanske beror stillaståendet också på att de prestationer man gjort inte syns.

– Folk pratar ogärna om sig själva. De undviker att sticka ut. Men ska du ha löneförhöjning måste du faktiskt berätta vad du har åstadkommit.

Charlotte Hågård tipsar om metoden med »framgångshistorier«. Det vill säga att fortlöpande skriva ned berättelserna om de lyckade arbetsinsatser som gjorts. Då blir det lättare att återge erfarenheterna vid exempelvis lönesamtalet.

– Det är en slags personlig marknadsföring, men det handlar inte om att skryta och överdriva, utan om att vara tydlig.

Ibland kan också åldern vara orsaken till att löneökningarna uteblir, säger Charlotte Hågård.

– Om man har blivit lite till åren befinner man sig kanske inte längre i den heta lönepuffgruppen. I stället satsar cheferna på de yngre som de är angelägna om att behålla.

Åldersdiskriminering är förbjudet i lag, men kan vara svårt att bevisa.

– Den som har två år kvar till pension är kanske inte beredd att byta jobb. Då har man ett svagare förhandlingsläge. Men det enda vi kan göra är att hänvisa till verktygen i våra avtal, säger Åsa Erba-Stenhammar.

Det går att ställa hårda krav

För den som tycker sig ha uppfyllt lönekriterierna kan det vara läge att sätta hårt mot hårt i förhandlingarna med chefen, tycker karriärcoachen Nina Jansdotter, författare till boken Ta makten över dina pengar.

– Man kan ställa ultimatum. »Får jag inte den här höjningen så tänker jag se mig om efter något annat«. Men man ska aldrig göra det om man inte faktiskt är beredd att dra vidare. Det är svårt att bluffa och respekten kan gå förlorad.

Enligt Nina Jansdotter lönar det sig att vara kaxig och ställa krav.

– Alla kommer inte att älska dig, men du kommer troligen att förbättra din lön. Men i grunden är det viktigast att vara en medarbetare som levererar ett värde. Man kan inte bara vara en bråkstake.

Det gäller att bestämma sig för om man värderar nuvarande situation mer än en rejäl löneförhöjning, menar Nina Jansdotter.

– Ska jag ta strid för lönen eller ska jag betona arbetstillfredsställelsen? Gör listor med plus och minus. Kanske känner du dig bekräftad på andra sätt än genom lönen? Ytterst är detta ett val du måste göra, säger hon.

Rätt till återkoppling

Åsa Erba-Stenhammar påminner om att STs nuvarande avtal på myndighets­området ger anställda med stillastående lön särskilda rättigheter. Arbetsgivaren är skyldig att upprätta en särskild planering.

– Ingen eller ringa löneutveckling ger faktiskt arbetstagaren rätt till en återkoppling. Man är garanterad att få veta varför lönen blev det den blev och vad man ska göra för att rätta till det, säger hon.

Ämnen: Löner
Så kan du få fart på löneutvecklingen
  • Arbeta inte hårdare, utan mer med rätt saker.
  • Satsa på arbetsuppgifter som arbetsgivaren uttryckligen premierar.
  • Enas med chefen om tre nyckelarbetsuppgifter och satsa på dessa.
  • Ta alla chanser till kompetensutveckling.
  • Hitta förebilder, personer vars lön inte stått stilla. Lär av dem.
  • Skriv ned vilka projekt du deltar i, vilka ansvarsområden du har, hur du utvecklas och dina »framgångshistorier«, små berättelser om de lyckade arbetsinsatser du varit med om. Använd dessa anteckningar vid löne­samtalet.
  • Våga vara obekväm och påstridig vid lönesamtalen. Kom förberedd.
  • Håll koll på din arbetsmarknad och dina möjligheter att få andra jobb med högre lön. 
Bli den första att tycka till!
Du kanske också är intresserad av
Bild:Janetta Nyberg

Experternas råd inför lönesamtalet

KulturNyhetTotalt gjordes 19,8 miljoner museibesök under 2019. Det innebär en ökning med åtta procent jämfört med året innan, konstaterar organisationen Sveriges museer.
KRIMINALVÅRDENNyhetST inom Kriminalvården har sagt upp både kollektivavtalet för nationella transportenheten och samverkansavtalet med arbetsgivaren. I nuläget vill arbetsgivaren inte förhandla om ett nytt samverkansavtal, säger myndighetens förhandlingschef Ola Nilsson till Publikt.
SJÖFARTSVERKETNyhetSjöfartsverkets personalansvarsnämnd väljer att inte dela ut någon varning till en chef som var berusad och inte ingrep med kraft då en anställd sexuellt trakasserade en kollega. Den man som utsatte sin kvinnliga kollega för trakasserier har tidigare tilldelats en varning av nämnden.
Kort om: tjänstledighetFördjupningVill du utbilda dig till florist eller uppdatera dina kunskaper i engelska? Behöver du vårda en närstående eller har du ett fackligt förtroendeuppdrag? Här är fakta om vilka regler som gäller för tjänstledighet.
HögskolanNyhetI de flesta fall lönar det sig med en högskoleutbildning. Men vissa utbildningar ger mer i lönekuvertet än andra. Det visar en analys från Universitetskanslersämbetet, UKÄ.
DigitaliseringNyhetÖkad användning av artificiell intelligens, AI, kan skapa ekonomiska värden inom offentlig förvaltning motsvarande cirka 140 miljarder kronor per år, enligt en rapport från Myndigheten för digital förvaltning, Digg.
ArbetsmarknadNyhetValidering är viktigt för kompetensförsörjning och livslångt lärande. Det är en av de slutsatser som dras i Valideringsdelegationens slutbetänkande till regeringen.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket varslar om uppsägning av 146 anställda i Skåne, Stockholms, Västerbottens, Västernorrlands och Östergötlands län. ”Jag tycker att det är olyckligt att varsla just nu, samtidigt som vi ska göra en stor omorganisation”, säger Sanna Norblad, ordförande för ST inom Migrationsverket.
LantmäterietNyhetLantmäteriet har beslutat att ta bort möjligheten till friskvårdstimme och i stället höja friskvårdsersättningen. Både ST och Saco-S på myndigheten är kritiska till förändringen. I intranätets kommentarsfält rasar missnöjet, berättar anställda som Publikt varit i kontakt med.
ArbetsrättNyhetEU-kommissionen vill införa minimilöner i hela unionen. Inom den svenska fackföreningsrörelsen finns en stor oro för att planerna utgör ett hot mot den svenska modellen. Sverige skulle bli förlorare om de blir verklighet, anser TCO.
KriminalvårdenNyhetÄndrade regler kommer att innebära omfattande förändringar av Kriminalvårdens frivård. Villkorligt frigivna ska följas upp hårdare och fler drogtestas och få fotboja, skriver Dagens Nyheter.
DomstolarnaNyhet Domstolshandläggarna vid Värmlands tingsrätt har under flera år haft en dålig arbetsmiljö. Arbetsbelastningen är hög och många mår dåligt, enligt den anmälan som huvudskyddsombudet har gjort till Arbetsmiljöverket.
ARBETSMILJÖVERKETNyhetNär Arbetsmiljöverket flyttar sitt kontor från Stockholms innerstad till Solna krymper kontorsytan med mer än en tredjedel. ”Det är klart att det kan komma att påverka arbetsmiljön”, säger STs avdelningsordförande Marita Jonsson till Publikt.
KriminalvårdenNyhetRiksrevisionen har fått indikationer på att verksamheten vid Kriminalvårdens anstalter inte bedrivs på effektivast möjliga sätt, och har därför beslutat att inleda en granskning, skriver man i ett pressmeddelande. Anstalterna kostar cirka fem miljarder kronor per år.
PensionsmyndighetenNyhetPensionärernas riksorganisation, PRO, riktar skarp kritik mot de långa väntetiderna hos Pensionsmyndigheten. Den som söker bostadstillägg får vänta fem månader på besked, och ändringar tar ännu längre tid.
SiSNyhetEn anställd vid Statens institutionsstyrelse, SiS, har dömts till två års fängelse för vapenbrott. När mannen greps av polisen på allmän plats bar han skyddsväst och hade en skarpladdad pistol innanför byxlinningen. Den anställde har också anmälts till myndighetens personalansvarsnämnd.
KriminalvårdenNyhetEn anställd vid Kriminalvården ådrog sig allvarliga skador i samband med en övning i självförsvar på jobbet. Skadorna inträffade när instruktören skulle demonstrera hur man tar sig ur ett strypgrepp, rapporterar SVT.
SiSNyhetEn behandlingsassistent vid en av Statens institutionsstyrelses institutioner för vård av missbrukare åtalsanmäls av personalansvarsnämnden för brott mot tystnadsplikten. Den anställda ska ha lämnat sekretessbelagd information om en klient till dennes tidigare partner.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har förlängt hyresavtalen för åtta lokala kontor i avvaktan på en översyn av nedläggningsplanerna. Några av kontoren skulle redan ha stängts. Men det är inte klart att just dessa kontor får vara kvar på sikt, enligt myndighetens presstjänst.
Myndigheten för stöd till trossamfundNyhetPå nyårsafton avled Åke Göransson, chef för Myndigheten för stöd till trossamfund, i samband med en semesterresa till Rumänien. ”Vi sörjer en omtyckt och älskad chef”, säger Åsa E. Hole, ställföreträdande myndighetschef.
KRIMINALVÅRDENNyhetVid en personalfest inom Kriminalvården tog en manlig anställd två kvinnliga kolleger på baken och kysste den enas kind. Nu har myndighetens personalansvarsnämnd beslutat att han ska få löneavdrag.
SPÅRTRAFIKENNyhetSeko stämmer tågföretaget Arriva i Arbetsdomstolen för avskedandet av en tågvärd, som enligt företaget hotat en kollega med en brödkniv.
ÖppenhetNyhetI en departementspromemoria föreslås skärpta sekretessregler för statsanställda och deras tjänstepensioner. Det handlar om att skydda personliga uppgifter om drygt 1,1 miljoner enskilda personer.
ÖppenhetNyhetDen professor vid Göteborgs universitet som begärde att få ut kollegers e-post bröt inte mot lagen. Det konstaterar Justitiekanslern, JK, efter en anmälan, skriver Dagens Nyheter. JK har beslutat att lägga ner ärendet.
DiskrimineringNyhetDiskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer Försäkringskassan i Arbetsdomstolen, AD, sedan myndigheten avbrutit provanställningen för en man som varit föräldraledig under en del av anställningstiden.
Statens servicecenterNyhetRegeringen har uppdragit åt den särskilde utredaren Sven-Erik Österberg att utreda hur lokal statlig service ska utvecklas. Uppdraget omfattar både att lämna förslag på var nya kontor i Statens servicecenters regi bör lokaliseras och att analysera vilka myndigheter som bör komma med i kontorens serviceutbud.
KRIMINALVÅRDENNyhetUnder hösten har skyddsombud larmat om att ett nytt kollektivavtal lett till ohälsa för personalen på nationella transportenheten utrikes vid Kriminalvården. Efter resultatlösa försök till omförhandling har ST nu sagt upp avtalet. Alla fackliga organisationer inom Kriminalvården har också sagt upp samverkansavtalet med arbetsgivaren.
StatsförvaltningNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Pensionsmyndigheten för orimligt långa kötider i telefon. Trots myndighetens ansträngningar att minska väntetiderna har de inte blivit kortare, konstaterar JO.
KRIMINALVÅRDENNyhetDet fattas runt 600 platser på Kriminalvårdens anstalter och på en del håll delar intagna rum. Facket menar att den akuta platsbristen äventyrar säkerheten och arbetsmiljön för personalen. ”Kriminalvården står inför den största utmaningen i modern tid”, säger STs avdelningsordförande Per Sunneborn till Publikt.
HögskolanNyhetEnligt regeringens regleringsbrev till universitet och högskolor ska arbetet med jämställdhetsintegrering fortsätta de kommande åren, kunskapslyftet återställas och arbetet för hållbar utveckling intensifieras.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen får i uppdrag att säkra en väl fungerande kontinuerlig fysisk närvaro och tillgänglighet i hela landet. ”Det finns personer som är i behov av fysiska möten och då ska Arbetsförmedlingen kunna tillhandahålla det, oavsett var i landet man bor”, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, på dagens pressträff om myndighetens regleringsbrev för 2020.