Anders Ygeman kallas till utskottsförhör

SVENSKA KRAFTNÄT2019-02-27
Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, S, kallas in till riksdagens näringsutskott för att förklara hur regeringen tänker hantera affärerna i Svenska kraftnät, skriver Dagens Nyheter.

Under vintern har Dagens Nyheter rapporterat om en rad missförhållanden inom statliga Svenska kraftnät, som ansvarar för den svenska eldistributionen. Myndighetens generaldirektör Ulla Sandborgh tvingades att avgå som en följd av avslöjandena, och utredningar om vilka konsekvenser de kan få för henne och andra inblandade pågår fortfarande.

Nu vill näringsutskottet få ytterligare information om hur regeringen tänker hantera situationen. Utskottet beslutade på tisdagen att bjuda in ansvariga statsrådet Anders Ygeman för att ställa frågor, skriver tidningen. Sedan tidigare har Moderaterna anmält statsminister Stefan Löfven och tidigare energiministern Ibrahim Baylan till konstitutionsutskottet.

”Anders Ygeman har all anledning att komma till riksdagen och redogöra för vilka åtgärder man vidtar för att säkerhetsbristerna på Svenska kraftnät inte ska kunna återuppstå i framtiden”, skriver utskottets ordförande Carl-Oskar Bohlin, M, i ett sms till DN.

Anders Ygeman.
Bild: Mostphotos
Anders Ygeman.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.