Anders Ygeman kallas till utskottsförhör

SVENSKA KRAFTNÄT2019-02-27

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, S, kallas in till riksdagens näringsutskott för att förklara hur regeringen tänker hantera affärerna i Svenska kraftnät, skriver Dagens Nyheter.

Under vintern har Dagens Nyheter rapporterat om en rad missförhållanden inom statliga Svenska kraftnät, som ansvarar för den svenska eldistributionen. Myndighetens generaldirektör Ulla Sandborgh tvingades att avgå som en följd av avslöjandena, och utredningar om vilka konsekvenser de kan få för henne och andra inblandade pågår fortfarande.

Nu vill näringsutskottet få ytterligare information om hur regeringen tänker hantera situationen. Utskottet beslutade på tisdagen att bjuda in ansvariga statsrådet Anders Ygeman för att ställa frågor, skriver tidningen. Sedan tidigare har Moderaterna anmält statsminister Stefan Löfven och tidigare energiministern Ibrahim Baylan till konstitutionsutskottet.

”Anders Ygeman har all anledning att komma till riksdagen och redogöra för vilka åtgärder man vidtar för att säkerhetsbristerna på Svenska kraftnät inte ska kunna återuppstå i framtiden”, skriver utskottets ordförande Carl-Oskar Bohlin, M, i ett sms till DN.

Anders Ygeman.
Bild: Mostphotos
Anders Ygeman.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA