JO granskar Svenska kraftnät

SVENSKA KRAFTNÄT2019-01-28
Efter att chefer på Svenska kraftnät anlitat bekanta som konsulter väljer nu Justitieombudsmannen att granska myndigheten. Samtidigt växer den interna kritiken mot ledningen, uppger Dagens nyheter.

Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh och personaldirektör Sirpa Holmroos anlitade konsulter som de var personligt bekanta med. Den senare raderade även hundratals mejl när Dagens nyheter, DN, begärde ut hennes mejllogg.

Nu inleder Justitieombudsmannen, JO, en granskning av det som har hänt inom myndigheten. Samtidigt växer den interna kritiken mot ledningen.

Myndigheten har lagt upp en funktion på sitt intranät där de anställda kan ställa frågor till ledningen. Enligt uppgift till DN har ett flertal personer uttryckt bristande förtroende för sina chefer.

Publikt har tidigare skrivit om hur ST och Saco publicerat ett gemensamt ställningstagande där de båda fackförbundet kräver att de internutredningar som genomförs går till botten med vad som har hänt och att lämpliga åtgärder vidtas.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.