JO granskar Svenska kraftnät

SVENSKA KRAFTNÄT2019-01-28

Efter att chefer på Svenska kraftnät anlitat bekanta som konsulter väljer nu Justitieombudsmannen att granska myndigheten. Samtidigt växer den interna kritiken mot ledningen, uppger Dagens nyheter.

Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh och personaldirektör Sirpa Holmroos anlitade konsulter som de var personligt bekanta med. Den senare raderade även hundratals mejl när Dagens nyheter, DN, begärde ut hennes mejllogg.

Nu inleder Justitieombudsmannen, JO, en granskning av det som har hänt inom myndigheten. Samtidigt växer den interna kritiken mot ledningen.

Myndigheten har lagt upp en funktion på sitt intranät där de anställda kan ställa frågor till ledningen. Enligt uppgift till DN har ett flertal personer uttryckt bristande förtroende för sina chefer.

Publikt har tidigare skrivit om hur ST och Saco publicerat ett gemensamt ställningstagande där de båda fackförbundet kräver att de internutredningar som genomförs går till botten med vad som har hänt och att lämpliga åtgärder vidtas.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA