Anmäler tuff arbetsmiljö vid Försäkringskassan

FÖRSÄKRINGSKASSAN2018-12-21
"Arbetssituationen är helt oacceptabel", säger skyddsombudet Lisa Ahlgren på Försäkringskassan i Göteborg Nord. Enligt henne blir medarbetare sjuka av stressen på jobbet. Arbetsmiljögruppen har efterlyst tydliga prioriteringar från arbetsgivaren, men anser inte att man fått svar. Nu har man lämnat in en anmälan till Arbetsmiljöverket.

I en så kallad 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket begär skyddsombudet vid Försäkringskassan Nord i Göteborg att arbetsgivaren tar fram en tydlig prioriteringsordning där varje medarbetare vet vad som ska göras och vad de kan prioritera bort när kraven överstiger resurserna. I anmälan ställs också krav på att arbetsgivaren ska göra en tydlig gränsdragning där det anges hur mycket varje medarbetare förväntas prestera.

Hela arbetsmiljögruppen har skrivit under anmälan, som formellt lämnats in av skyddsombudet Lisa Ahlgren.

– Arbetssituationen är helt oacceptabel! Arbetsbelastningen är alldeles för hög och medarbetare blir sjuka av arbetsmiljörelaterad stress. Slutmålet måste vara en arbetsplats där de anställda mår bra och inte blir sjuka av jobbet, säger hon till Publikt. 

Arbetsmiljögruppen har tidigare i höst begärt ut statistik från arbetsgivaren, bland annat över utvecklingen av sjukskrivningsläget bland myndighetens anställda, men inte fått något skriftligt svar. Enligt Lisa Ahlgren är personalomsättningen mycket hög och enligt en muntlig redovisning från arbetsgivaren lämnar nästan varannan nyanställd, 47 procent, sin anställning inom ett år.

– Det är en orimligt hög personalomsättning, kan man tycka, säger Lisa Ahlgren.

Enligt arbetsgivarens svar går det dock inte att ge sådana besked om vad en medarbetare kan förväntas prestera som arbetsmiljögruppen efterfrågar, eftersom det beror på vilket inflöde man har till enheten.

Lisa Ahlgren är inte nöjd med arbetsgivarens svar.

– Vi behöver en tydlig prioriteringsordning där vi får veta vad som ska prioriteras bort. Någon sådan har vi inte fått. Vid kort- eller långtidsfrånvaro när vi har så här hög arbetsbelastning får det inte innebära att övriga medarbetare får ännu mer att göra. Men arbetsgivaren har inte gett besked om vad vi ska eftersätta när taket är nått, samtidigt som vi ska gå in och stötta upp för frånvarande. Ekvationen går inte ihop, konstaterar hon.

Publikt har sökt representanter för arbetsgivaren utan framgång. Men i ett nyhetsbrev till kontorets medarbetare rapporteras att man försöker flytta ärenden till andra kontor. "Fortsätter vi rekrytering samtidigt som vårt inflöde minskar så tror vi att vi inom de närmsta månaderna är i ett bättre läge", skriver arbetsgivarföreträdare för verksamhetsområde väst i nyhetsbrevet. 

Arbetsmiljögruppen väntar nu på ett beslut av Arbetsmiljöverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.