Arbetsförmedlingen fråga för riksdagen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2011-02-11

Rapporteringen om arbetsbelastningen på Arbetsförmedlingen har fått Ylva Johansson, S, att i en interpellation rikta frågor till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, M. Bakgrunden är STs larm om arbetsmiljön.

När ST jämförde arbetsmiljön på alla statliga verk och bolag fick Arbetsförmedlingen dåliga betyg. Arbetsbelastningen är hög och arbetsförmedlarna har svårt att hinna med sina arbetsuppgifter.

ST-medlemmar på myndigheten har nu startat en budkavle mot den pressade arbetssituationen.

Detta har fått Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Ylva Johansson att reagera. I dag lämnar hon in en interpellation till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström. ”Att de anställda på Arbetsförmedlingen inte ges reella resurser att hjälpa människor till jobb är allvarligt. Nu krävs åtgärder från regeringens sida för att bryta jobbkrisen på Arbetsförmedlingen”, skriver hon.

Ylva Johansson vill veta vilka åtgärder Hillevi Engström tänker vidta, hur regeringen ska säkerställa att Arbetsförmedlingen ger kvalificerat stöd till de arbetssökande och hur man ska förhindra att långtidsarbetslösheten biter sig fast. Hon ställer också frågan om regeringen kommer att genomföra förändringar i Jobb- och utvecklingsgarantin, och till exempel låta deltagare i Fas 3 studera eller delta i andra aktiva insatser.

Interpellationer besvaras vanligtvis inom 14 dagar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA