Arbetsgivarverket vill se fler högskolesatsningar

BUDGET2018-04-17

När Arbetsgivarverket kommenterar regeringens vårändringsbudget saknar myndigheten ytterligare satsningar på högre utbildning, men välkomnar fokus på integration på arbetsmarknaden.

Arbetsgivarverket konstaterar i ett pressmeddelande att det fortfarande råder brist på högutbildad arbetskraft i Sverige. Satsningar inom högre utbildning, forskning och innovation är enligt Arbetsgivarverket avgörande för Sveriges ställning som forskningsnation och för statens kompetensförsörjning. De stora satsningar som fanns i höstens budget följs inte upp i vårändringsbudgeten, där reformer inom området för innevarande år saknas, konstaterar myndigheten i sin kommentar. Arbetsgivarverket välkomnar samtidigt att det sker fortsatta satsningar för att underlätta nyanländas integrering på arbetsmarknaden, vilket är en viktig faktor för att minska arbetskraftsbristen.

I vårbudgeten satsas ytterligare 200 miljoner kronor på Polismyndigheten och 20 miljoner till Ekobrottsmyndigheten. De kraftiga anslagsökningar som Polismyndigheten fått de senaste åren väntas leda till att mera brott utreds och lagförs, konstaterar Arbetsgivarverket. Åklagarmyndigheten – som finns i en annan del av rättskedjan – får däremot ingenting i vårändringsbudgeten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA