Arbetslösa får respit med rapport

A-KASSA2013-10-15
Arbetsförmedlingen har tvingats ge de arbetslösa extra tid att lämna ut de nyligen införda aktivitetsrapporterna. Tekniskt strul gjorde det omöjligt att logga in natten mot måndagen.

Tekniska problem gjorde att webbformuläret för aktivitetsrapporter låg nere under natten till 14 oktober, skriver Arbetsförmedlingen på sin webbplats. Systemet var igång igen vid tiotiden på måndagen.

På grund av de tekniska svårigheterna har myndigheten beslutat att förlänga inlämningstiden för aktivitetsrapporter i oktober med två dygn, till midnatt natten mot torsdag.

”Vi har meddelat a-kassorna om det tekniska felet. Vi har sett till att det inte kommer att skickas några automatiska meddelanden till a-kassorna om uteblivna aktivitetsrapporter på grund av det här felet”, skriver Arbetsförmedlingen på sin webbplats.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.