Avveckling av servicekontor fortsätter

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-04-21

Försäkringskassan fortsätter avvecklingen av drygt 100 servicekontor, trots att riksdagen uttalat att kontoren ska vara kvar, skriver Västerbottens-Kuriren.

Försäkringskassan fortsätter den beslutade avvecklingen av servicekontoren runt om i landet. Det är bara regeringen som kan stoppa nedläggningsprocessen, säger Försäkringskassans pressekreterare Susan Ottosen till Västerbottens-Kuriren:

”Vi lyder under regeringen och tills vidare fortsätter vi med vår åtgärdsplan. Det är klart att vi hoppas på ett snabbt svar.”

Försäkringskassans personal i Västerbotten har nyligen informerats om att nedläggningen av servicekontoren i Umeå, Lycksele, Skellefteå och Vilhelmina fortsätter som planerat. Ett nytt verksamhetsområde ska inrättas för att underlätta den nya organisationen.

”Det är en fördel att samla verksamheten i ett sammanhållet koncept. Vi behöver en struktur för praktiskt kunna hantera avvecklingen av kontoren”, skriver försäkringsdirektör Svante Borg till personalen.

I informationen till de anställda nämns inte socialförsäkringsutskottets enhälliga beslut att avvecklingen av servicekontoren ska stoppas.

Enligt Västerbottens-Kuriren pågår rekryteringen av en ny verksamhetsområdeschef som ska genomföra avvecklingen, som ska vara avslutad vid årsskiftet 2012/2013.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA