Bermudez-Svankvist kan få sparken

ARBETSFÖRMEDLINGEN2013-08-23
Arbetsförmedlingens styrelse saknar förtroende för generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist. Det uppger Sveriges Radio Ekot.

Det är Arbetsförmedlingens styrelseordförande, Christina Johansson, som går ut med beskedet att styrelsen saknar förtroende för generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist. Detta efter ett styrelsemöte i dag, fredag.

– Vi har inget förtroende för generaldirektören, och det har jag redan meddelat departementet, säger ordförande Christina Johansson till Sveriges Radio Ekot.

Därmed hamnar frågan om generaldirektörens framtid på regeringens bord.

Aftonbladet har i dag publicerat uppgifter om höga belopp på Angeles Bermudez-Svankvists mobilräkning.

Enligt Christina Johansson gjorde dessa uppgifter att det redan bristande förtroendet naggades ytterligare i kanten.

Angeles Bermudez-Svankvist ger, enligt Arbetsförmedlingens presschef Patrik Svensson, inga intervjuer nu. Hon fortsätter vara generaldirektör och inväntar eventuella beslut från regeringen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.