Departement JO-anmält

OFFENTLIGHET2012-08-21
Aftonbladets reporter Richard Aschberg har JO-anmält näringsdepartementet för att det fördröjt utlämnande av allmänna handlingar i samband med uppmärksamheten kring intern representation.

Enligt Richard Aschbergs anmälan har handlingar tagits fram och kopierats, men istället för att lämna ut dem har hanteringen fördröjts därför att näringsminister Annie Lööfs, C, stab har krävt att få förhandsgranska de aktuella handlingarna.

”Detta moment har ingenting med normal sekretessprövning att göra utan är tillsynes enbart styrt av politiska intressen. Dessutom är handlingarna gällande internrepresentation typiskt sätt av den arten att sekretess aldrig förekommer. Jag ifrågasätter också att inte fakturor från personalfester och andra nöjen har lämnats ut när jag har begärt transaktionslistor över all internrepresentationen på departementet”, skriver Richard Aschberg i sin anmälan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.