Säpos spionfest granskas

REPRESENTATION2012-08-28

När Säkerhetspolisen, Säpo, i juni i fjol bjöd 1 000 anställda på James Bond-fest för 5,3 miljoner kronor gjordes ingen upphandling. Dessutom försökte Säpo felaktigt få tillbaka momsen för festen.

Justitieminister Beatrice Ask, M, välkomnar enligt en intervju med TT att myndigheternas interna representation granskas:

”Anslag ska användas till rätt saker och med omdöme. Det är viktigt att regler följs och därför har jag begärt en ordentlig redovisning av det här. Jag har också försäkrat mig om att man ser över rutiner och regler”, säger justitieministern till TT.

Enligt Dagens Nyheter genomförde Säpo ingen upphandling inför sin James Bond-fest. Dåvarande generaldirektören Anders Danielsson, numera chef för Migrationsverket, säger till tidningen att han tar på sig hela ansvaret för festen:

”Är det fel så är det fel, det får redas ut i vederbörlig ordning”, säger han till DN.

Enligt justitieminister Beatrice Ask finns det skäl till att se över reglerna:

”Är man inte van vid att hantera sådant här och anlitar konsulter så kan det dra i väg och det får man vid en myndighet vara vaksam på”, säger hon i TT-intervjun.

Justitieutskottets ordförande Morgan Johansson, S, kräver enligt DN att regeringen granskar samtliga myndigheter:

”Det är alldeles uppenbart att det behövs en uppstramning. Regeringen har släppt sina myndigheter vind för våg”, säger han till tidningen.

”Det är mycket anmärkningsvärt det som kommit fram under sommaren, om man lägger ihop allting”, säger Morgan Johansson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA