Elektrikerna varslar om sympatistrejk

SPÅRTRAFIK2014-06-10
Elektrikerförbundet stöder Seko i strejken inom spårtrafiken. Förbundet varslar om sympatistrejk på ett shoppingcenter i Tanumshede.

På tisdagen varslade Elektrikerförbundet om sympatiåtgärder för att understödja Seko som strejkar inom spårtrafiken.

Elektrikerförbundet anser att konflikten handlar om ordning och reda inom den avreglerade järnvägsbranschen. Veolias försök att utöka andelen deltidsanställda i driften för Öresundståg måste stoppas, argumenterar Elektrikerförbundet i ett pressmeddelande.

Som stöd till Seko varslar Elektrikerförbundet om total nedläggelse av arbete som utförs av anställda inom Installationsavtalets tillämpningsområde på Tanum Shoppingcenter, Tanumshede från klockan 5:00 på morgonen 23 juni.

Även Kommunal överväger att varsla om sympatistrejk för att stöda Seko, skriver tidningen Kommunalarbetaren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Annabella Hård (ej verifierad) ons, 06/11/2014 - 10:26
Varför strejkar inte ST?
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.