”En mänsklig rättighet att få vara den man är”

MÅNGFALD2003-11-25
”En arbetsplats som präglas av mångfald”. Så lyder STs fjärde politiska mål för den kommande kongressperioden. Alejandra Pizarro, en av dem som drev frågan, är nöjd.
Av:  Christian Örjestål

–Det känns jättebra. Det är nödvändigt med ett policybeslut som vi kan hämta kraft och styrka ifrån.

Vad måste ST göra för att vara trovärdigt i den här frågan?

–Först och främst definiera begreppet mångfald. Och sedan behövs det utbildning för att få medlemmarna medvetna om frågan.

Är mångfalden mer än bara en rättvisefråga? ?

– Ja, då det finns många potentiella medlemmar inom ST med utländsk bakgrund. Men viktigast är att det är en facklig rättvisefråga och en mänsklig rättighet att få vara den man är, att få visa att man faktiskt tillför någonting genom att ha en annorlunda bakgrund.

Vad är dina förhoppningar inför mångfaldsarbetet? ?

– Jag hoppas att ST vid kongressperiodens slut kan visa för TCO-familjen att vi har varit drivande i frågan. Och dessutom varit det förbund som drivit den bäst.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.