Jonas Sjöstedt, V, ger regeringen två veckor på sig att uppfylla ett antal krav, annars kommer Vänsterpartiet överväga att väcka en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, skriver Dagens Nyheter.
Bild: Jessica Segerberg
Jonas Sjöstedt, V, ger regeringen två veckor på sig att uppfylla ett antal krav, annars kommer Vänsterpartiet överväga att väcka en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, skriver Dagens Nyheter.

Eva Nordmark hotas av misstroendeförklaring

REGERINGEN2019-11-22
Jonas Sjöstedt, V, hotar med att väcka misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S. Skälet är regeringens hantering av Arbetsförmedlingens omstöpning. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har uttryckt stöd för ett eventuellt misstroende, rapporterar SVT.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt kallar omstöpningen av Arbetsförmedlingen för ”kaosprivatisering”, och kräver att regeringen tänker om.

Han ger regeringen två veckor på sig att uppfylla ett antal krav, annars kommer Vänsterpartiet överväga att väcka en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S. Det handlar bland annat om att säkerställa Arbetsförmedlingens närvaro i hela landet och att se till att stödet för funktionsnedsatta medborgare säkras, skriver Dagens Nyheter.

Dessutom vill Jonas Sjöstedt se extra medel  i budgeten till Arbetsförmedlingen under våren 2020.

”Har man en verksamhet som är på väg att försättas i privatiseringskaos så är det regeringens och statsrådets ansvar att ingripa”, säger Jonas Sjöstedt till Dagens Nyheter.

Eva Nordmark i sin tur förtydligar att arbetsmarknadspolitiken kommer att vara nåbar för alla medborgare i Sverige även framöver. Hon anser att Vänsterpartiet är fel ute i sin kritik, uppger SVT.

”De har ju ställt upp bakom Januariavtalet så det här är inga nyheter för Vänsterpartiet. Det vore intressant att veta vad de har för alternativ tillsammans med moderater, kristdemokrater och Sverigedemokrater”, säger Eva Nordmark till SVT.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna uppger att de överväger att ställa sig bakom misstroendeförklaringen, enligt SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.