Får jobba kvar efter artikel i ST Press

SKATTEVERKET2010-06-29

Efter fyrtio år inom Skatte­verket skulle Agneta Strand-
berg få gå. Samtidigt skulle verket ta in hundratals Lyftpraktikanter. Men efter att ST Press uppmärksammat hennes fall blev hon erbjuden att jobba kvar.

– Jag är så glad över att det löste sig, nu behöver jag inte läsa platsannonser på semestern, säger Agneta Strandberg.

Det var i förra numret som ST Press berättade om Agneta Strandberg som efter fyrtio år inom verket blev uppsagd förra året och sedan dess gått på vikariat. Till hösten skulle hon ha blivit arbetslös, trots att hon helst ville jobba kvar. Samtidigt planerade Skatteverket att ta in hundratals Lyftpraktikanter för att registrera lägenhetsnummer i folkbokföringen.

– Det här visar att man kan påverka, och jag är glad att det inte gått prestige i saken från arbetsgivarens håll, säger Ing-Marie Sandin, ordförande för ST inom Skatteverket.

Och det är inte bara Agneta Strandberg som nu får en tidsbegränsad anställning för att arbeta med registreringen av
lägenhetsnummer, utan upp­emot femtio personer till.

– En bättre ekonomi än väntat inom lägenhetsregistreringen medgav ett visst utrymme för korttidsanställningar, förklarar Elisabeth Bjar Söderlund, personaldirektör på Skatteverket.

När det gäller de fortsatta planerna på att ta in Lyftpraktikanter säger hon att verket för en dialog med Arbetsförmedlingen både centralt och regionalt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA