Ett höjt budgetanslag med 5 miljoner kronor blir det för Arbetsmiljöverkets del, skriver regeringen i ett pressmeddelande.
Bild: Mostphotos
Ett höjt budgetanslag med 5 miljoner kronor blir det för Arbetsmiljöverkets del, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Fem miljoner för att stävja brott i arbetslivet

ARBETSMILJÖVERKET2019-09-09
Ett ökat budgetanslag med 5 miljoner kronor ska hjälpa Arbetsmiljöverket att råda bot på fusk och brottslighet i arbetslivet. Pengarna ska gå till myndighetens inspektionsverksamhet, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

Det var under förra året som Arbetsmiljöverket på uppdrag av regeringen fick ansvar för att ta fram metoder för att kontrollera organiserad brottslighet i arbetslivet.

Ihop med åtta andra myndigheter ska Arbetsmiljöverket jobba fram nya metoder för att kontrollera att arbetsplatser inte fuskar eller medvetet bryter mot regler. Under det första året utfördes runt 1 100 kontroller, varav några hundratal renderade i föreläggandebeslut alternativt sanktionsavgifter, uppger regeringen i ett pressmeddelande.

Under första halvan av 2019 har nära 1 000 kontroller till utförts, och nu meddelar regeringen att Arbetsmiljöverket föreslås få ett ökat anslag med 5 miljoner kronor inför 2020.

Höjningen kommer vara permanent om regeringens budgetförslag, som kommer under nästa vecka, röstas igenom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.