Försäkringskassan anmäler chef

FÖRSÄKRINGSKASSAN2014-04-07
Nu backar Försäkringskassan från sitt tidigare beslut och anmäler nyligen avgångne kommunikationsdirektören Jonas Lindgren till Statens ansvarsnämnd.

Så sent som 2 april offentliggjorde Försäkringskassan en intern utredning angående den jävssituation som kommunikationsdirektör Jonas Lindgren varit inblandad i.  Utredningens slutsats var att det fanns omständigheter som skulle kunna vara grund för uppsägning.

Men eftersom Jonas Lindgren själv valt att lämna sitt uppdrag lades utredningen ned utan disciplinära åtgärder och utan att han anmäldes till Statens ansvarsnämnd.

Men nu ändrar sig Försäkringskassan och kommer att anmäla Jonas Lindgren till ansvarsnämnden. Det sedan han begärt sex månaders uppsägningstid.

Det är Försäkringskassans rättschef som nu har gett en rekommendationen till generaldirektör Dan Eliasson om att han ska anmälas. Det skriftliga beslutet väntas komma under veckan uppger myndighetens presstjänst.

Därmed kommer två av Försäkringskassans högsta chefer, kommunikationsdirektören Jonas Lindgren och säkerhetsdirektören Torgny Collin, bli föremål för granskning i Statens ansvarsnämnd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.