Granskad chef väljer att sluta

FÖRSÄKRINGSKASSAN2014-03-31

Försäkringskassans kommunikationsdirektör Jonas Lindgren slutar på Försäkringskassan. Sedan det framkommit att han bland annat har gett sin flickvän nytt jobb på myndigheten och löneförhöjning väljer han att lämna sin anställning.

Publikt har tidigare berättat om att två toppchefer på Försäkringskassan har utretts för misstänkt nepotism. En av dem är kommunikationsdirektör Jonas Lindgren, som enligt tidningen Expressen inledde en relation med en underställd medarbetare och därefter utsåg henne till chef för kundkommunikation.

Enligt Expressen ska han också ha attesterat kvinnans lön för dagar då hon var ledig.

I dag meddelar Försäkringskassan att Jonas Lindgren väljer att sluta.

– Han väljer självmant att lämna sitt uppdrag, med tanke på den uppmärksamhet som har varit. Det är tråkigt att myndigheten förlorar en person som är oerhört skicklig på sitt arbete, säger Eva Rosman, pressekreterare på myndigheten.

I medierna har det förekommit motstridiga uppgifter om huruvida myndighetens interna utredning om Jonas Lindgren har lagts ned eller fortfarande pågår. Men Eva Rosman är tydlig:

– Utredningen pågår och den har varit pågående ända sedan den startade. Det är vår säkerhetschef Torgny Collin som ansvarar för den. Om enskilda medarbetare har uppfattat det som om utredningen har lagts ned så kan det bero på att utredningen består av olika faser. Det är inte samma medarbetare som är involverade hela tiden.

Enligt Eva Rosman beräknas utredningen bli färdig under denna vecka.

Myndigheten kommer att rekrytera en ny kommunikationsdirektör. Till dess går försäkringsdirektör Bengt Stjärnsten in som tillförordnad kommunikationsdirektör.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Peder Pedersen (ej verifierad) sön, 04/06/2014 - 14:34
Det är tråkigt att myndigheten förlorar en person som är oerhört skicklig på sitt arbete, säger Eva Rosman.

Har aldrig sett att ledande kassaföreträdare sagt så när handläggare valt att sluta efter en avslöjande granskning.

Det som är tråkigt är att anställda inte kan hantera tillvaron så att de tål att granskas. Klarar man inte att hålla marginal till det tillåtna är man inte någon skicklig yrkesman inom statlig verksamhet.

Eller är det "otur" när man blir upptäckt??

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA