Annons:

Knappt 7 procent skyddas av a-kassa

A-KASSA2012-10-29

Av drygt 3,2 miljoner heltidsarbetande är det i dag bara
 221 000 som har fullt inkomstskydd vid arbetslöshet. Det konstaterar TCO som vill höja inkomsttaket så att ytterligare 1,2 miljoner får rätt till full ersättning från a-kassan.

I dag täcker a-kassan 80 procent av inkomsten för dem som tjänar högst 18 700 kronor i månaden. Det betyder enligt TCOs beräkningar att bara 221 00 heltidsarbetande, eller 6,9 procent, får full ersättning om de blir av med jobbet.

TCOs förslag är att inkomsttaket höjs till 27 500 kronor i månaden, vilket skulle ge ytterligare 1,2 miljoner heltidsarbetande inkomstskydd.

”Inkomsttryggheten är viktig för att man ska våga ta steget och söka nytt jobb. Den som investerat i utbildning och kompetens ska vid arbetslöshet inte tvingas att skaffa första bästa jobb för att klara hushållsekonomin. En höjning är också viktig för att hålla uppe efterfrågan i sämre tider”, kommenterar TCOs ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

  

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket A-kassa
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA