Misstänkt arbetsmiljöbrott vid häkte

KRIMINALVÅRDEN2012-01-11
Arbetsmiljöverket har anmält mordet på en kriminalvårdare på häktet i Huddinge till åtal, uppger Seko-tidningen. Förundersökningen har belagts med sekretess.

Händelsen då en kriminalvårdare misshandlades till döds på häktet i Huddinge i början av oktober har lett fram till en åtalsanmälan för arbetsmiljöbrott. Vem eller vilka som enligt Arbetsmiljöverket är ansvarig och kan bli föremål för åtal är hemligt, skriver Seko-tidningen. Arbetsmiljöåklagare Aino Alhem är ansvarig för förundersökningen.

”Vi vill skydda förundersökningen, som ska reda ut händelsen och det som föregick mordet”, säger tillsynsdirektören Håkan Edén vid arbetsmiljöinspektionen i Stockholm till tidningen. 

Den intagne som gjorde sig skyldig till mordet på den kvinnliga kriminalvårdaren har överklagat sin dom på livstids fängelse till hovrätten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.