Livstid för mord på häktesvakt

KRIMINALVÅRDEN2012-03-26
Mannen som slog ihjäl en kriminalvårdare på häktet i Huddinge i oktober döms av hovrätten till livstids fängelse.

Svea hovrätt fastställer i dag, måndag tingsrättens livstidsdom för mord. Den nu 29-årige gärningsmannen hade överklagat, eftersom han ville ha ett tidsbestämt straff. I övrigt har mannen valt att inte berätta något om händelsen.
Det var i oktober på häktet i Huddinge som mannen misshandlade en kriminalvårdare så svårt att hon avled.
Hovrätten finner inga omständigheter som gör att man kan betrakta brottet som mindre grovt. Anfallet på kriminalvårdaren kom helt oväntat och bakifrån. Det har enligt domstolen varit synnerligen hänsynslöst och brutalt. Straffvärdet för mordet är därför mycket högt.
I livstidsstraffet väger hovrätten även in 29-åringens tidigare brottslighet, bland annat försök till mord samt mordbrand.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.