Myndigheternas avtal förlängs från midnatt

AVTAL2016-09-30
Det kommer inte att finnas något nytt löneavtal för staten på plats när det gamla avtalet löper ut vid midnatt. Nya förhandlingsdatum är utsatta under nästa vecka.

I dag, fredag, går det treåriga centrala avtalet för anställda på statliga myndigheter ut. Men något nytt avtal kommer inte att bli klart under dagen, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för OFR, Offentliganställdas förhandlingsråd.

– Förhandlingarna går framåt men vi behöver mer tid, förklarar hon.

Det innebär att det gamla avtalet mellan Arbetsgivarverket och OFR, där ST ingår, förlängs tills det nya avtalet finns på plats.

Nya förhandlingstider är inplanerade fram till onsdag 5 oktober. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.