Högtryck i löneförhandlingarna

AVTAL2016-09-27
På fredag löper det treåriga avtalet för anställda på statliga myndigheter ut. Fram tills dess träffas parterna dagligen för att försöka nå en överenskommelse.

Det pågår intensiva förhandlingar med Arbetsgivarverket i dag och under resten av veckan, enligt STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

På fredag 30 september går det nuvarande centrala avtalet mellan Arbetsgivarverket och Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR, ut.

Men det är oklart om det kommer att finnas ett färdigt avtal tills dess. Många frågor diskuteras fortfarande, men antalet frågor minskas successivt, förklarar Åsa Erba-Stenhammar som också är förhandlingsledare för OFR.

Om parterna inte kommer överens före 1 oktober är det normala att avtalet förlängs tills en ny överenskommelse slutits.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.