Nästa år kommer nya visstidsregler

ARBETSRÄTT2014-10-21
Regeringen kan komma med förslag till nya regler kring visstidsanställningar tidigast nästa år, skriver Europaportalen.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, aviserar ett lagförslag för att hindra att visstidsanställningar staplas på varandra. Men enligt Europaportalen kommer regeringen inte att lägga fram förslaget förrän efter årsskiftet:

”Jag tänker komma med en ny lagstiftning som säkerställer både EU-kommissionens krav och framför allt människors rätt att ha trygghet på arbetsmarknaden så att man inte kan stapla visstider på varandra i all oändlighet”, säger Ylva Johansson till Europaportalen.

TCO lämnade in en stämningsansökan till EU-kommissionen redan 2007 om att Sverige bryter mot EUs direktiv om visstidsanställningar. Sedan dess har EU-kommissionen upprepade gånger uppmanat Sverige att anpassa lagstiftningen till EU-reglerna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.