Neddragningarna oroar Försäkringskassan

FÖRSÄKRINGSKASSAN2019-11-29
Försäkringskassans chef Nils Öberg är orolig över vad reformeringen av Arbetsförmedlingen kommer att leda till, säger han i en intervju med TT. Förändringarna kommer att påverka samarbetet mellan myndigheterna.

Enligt Försäkringskassans nye generaldirektör Nils Öberg finns det en oro inom organisationen över vad som händer hos den viktiga samarbetspartnern Arbetsförmedlingen.

”Det finns en oro i vår organisation var det ska sluta”, säger han i en intervju med TT.

De stora förändringarna inom Arbetsförmedlingen kommer att påverka personer som ska gå från sjukskrivning till arbete. De två myndigheterna har på lokal nivå många gemensamma möten med och om personer som behöver stöd för att återgå eller ta steget ut på arbetsmarknaden. Samtidigt är Arbetsförmedlingen i färd med att lägga ner lokala kontor på orter där Försäkringskassan kommer att bli ensam kvar. Det är inte helt klart hur samverkan ska lösas när Arbetsförmedlingens lokalkontor försvinner.

”Det finns en praktisk utmaning i att AF rent fysiskt försvinner på ett antal orter där vi finns”, säger Nils Öberg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.