Sebastian Kirppu tar paus från sina skogsinventeringar i väntan på tvisteförhandling.
Bild: Berit Djuse
Sebastian Kirppu tar paus från sina skogsinventeringar i väntan på tvisteförhandling.

Pausar sina inventeringar av skogen

LÄNSSTYRELSEN2018-05-31

Senast vid midnatt ska skogsbiologen Sebastian Kirppu upphöra med vad hans arbetsgivare, Länsstyrelsen i Dalarnas län, anser vara förtroendeskadliga bisysslor. Nu pausar han sina skogsinventeringar i avvaktan på en tvisteförhandling 7 juni.

Senast i dag, 31 maj, måste Sebastian Kirppu sluta med att göra skogsinventeringar och granska avverkningsanmälningar på sin fritid. Det kan vara förtroendeskadliga bisysslor, enligt ett beslut undertecknat av enhetschefen på naturvårdsenheten och landshövdingen i Dalarnas län Ylva Thörn.

Sebastian Kirppu kommer att pausa de aktiviteterna – åtminstone fram till den tvisteförhandling som ST har begärt.

– För mig är det helt obegripligt att det kan vara en bisyssla att bry sig om miljön! säger Sebastian Kirppu som bland annat fått pris av Kungliga Vetenskapsakademin för sitt miljöengagemang.

ST motsätter sig arbetsgivarens beslut och menar att det inte framgår av vilken anledning Sebastian Kirppus fritidsaktiviteter skulle vara en otillåten bisyssla.

– Vi tittar på om vi ska begära ett interimistiskt beslut från Arbetsdomstolen om vi inte blir överens vid förhandlingen, säger STs förbundsjurist Veera Littmarck.

Förhoppningen är att det skulle ge Sebastian Kirppu möjlighet att fortsätta med sina fritidsaktiviteter tills dess det finns någon överenskommelse eller en dom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA