S och mp vill riva upp FRA-lagen

FRA2008-10-07
I en gemensam riksdagsmotion kräver socialdemokraterna och miljöpartiet att lagen om signalspaning rivs upp. De vill också att en parlamentarisk utredning tillsätts.

Om det blir en ny majoritet i riksdagen efter valet 2010 kommer FRA-lagen att rivas upp. S och mp har skrivit en gemensam motion i riksdagen. Också vänsterpartiet vill att lagen rivs upp, men partiet blev inte tillfrågat om det ville ställa sig bakom motionen.

– Så misskött är frågan av regeringen att vi nu behöver börja om från början med en bred och öppen lagstiftningsprocess med tid för insyn, påverkan och diskussion från de många samhällsaktörer som engagerar sig i frågan, säger Mona Sahlin, s, och Maria Wetterstrand, mp, i ett gemensamt uttalande.

Enligt de två partierna är den lag som riksdagsmajoriteten beslutat ett hot mot den personliga integriteten, och den misstro som FRA-debatten skapat ett hot mot säkerheten i sig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.