Skatteverket får ny överdirektör

SKATTEVERKET2017-12-21
Regeringen har utsett Skatteverkets administrative direktör Fredrik Rosengren till ny överdirektör. Därmed är den nya ledningsduo som finansminister Magdalena Andersson utlovade i februari komplett.

Fredrik Rosengren har arbetat på Skatteverket i flera år. Han har tidigare jobbat på Riksgäldskontoret och Ekonomistyrningsverket och är ledamot i Rädda Barnens styrelse.

”Han har med sina erfarenheter från Skatteverket och andra delar av statsförvaltningen goda förutsättningar att tillsammans med Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm leda Skatteverket och stärka förtroendet för myndigheten”, kommenterar finansminister Magdalena Andersson, S, utnämningen i ett pressmeddelande.

Fredrik Rosengren bildar tillsammans med generaldirektören Katrin Westling Palm, som regeringen utsåg i början av oktober, Skatteverkets nya ledningsduo.

Under 2016 fick Skatteverkets tidigare överdirektör Helena Dyrssen och generaldirektör Ingemar Hansson kritik för att deras agerande i flera medialt uppmärksammade händelser skadat förtroendet för Skatteverket. Helena Dyrssen lämnade myndigheten redan för över ett år sedan, 1 december 2016, två år innan hennes förordnande löpte ut. På en presskonferens i februari förklarade Magdalena Andersson att förtroendet för Skatteverket måste vara grundmurat och att myndigheten behövde ett nytt ledningsteam. Men generaldirektören Ingemar Hansson blev kvar tills regeringen sju månader senare utsåg Katrin Westling Palm till hans efterträdare. Anders Tell, ordförande för ST vid Skatteverket, berättade då att medarbetarna undrade när de skulle få reda på vem som skulle bli ny överdirektör.

– Det har ju dragit ut längre på tiden än vad någon trodde från början, sade Anders Tell till Publikt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Skatteverket
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.