ST fortsätter förhandlingarna

AVTALSRÖRELSEN2013-06-11

STs förhandlingar med Almega bransch spårtrafik fortsätter i morgon, onsdag. Seko har varslat om strejk, men STs förhandlingschef anser att alla möjligheter att säkerställa medlemmarnas villkor måste vara uttömda innan man överväger stridsåtgärder.

I går varslade Seko om strejk inom järnvägen från 20 juni. ST har valt att fortsätta förhandla under dagen och ett nytt förhandlingstillfälle är utsatt till i morgon, onsdag.

– Vi måste uttömma alla möjligheter att genom förhandlingar säkerställa medlemmarnas löner och villkor vid en verksamhetsövergång. Det är inte okej att bolagen vinner en upphandling genom att dumpa villkoren. Det är det vi förhandlar om nu, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

STs förhandlingsdelegation för spårtrafiken är inkallad och kommer att stanna över natten, förklarar hon.

Sekos varsel omfattar 1 500 medlemmar i Stor-Stockholm, Västsverige och Skåne. Dessutom har man varslat om övertidsblockad, mertidsblockad och restidsblockad för samtliga Sekos medlemmar inom spårtrafiken.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA