Transportstyrelsen tar till sig domslut

DISKRIMINERING2014-04-29
Transportstyrelsen kommer inte att överklaga den dom som slår fast att lokföraren Torolf Jansson blev diskriminerad när han inte fick fortsätta arbeta som lokförare.

Tingsrätten i Norrköping meddelade för några veckor sedan i en dom att Transportstyrelsen hade diskriminerat lokföraren Torolf Jansson när han förbjöds att köra tåg på grund av sin diagnos - Aspergers syndrom. I ett pressmeddelande skriver Transportstyrelsen att man beslutat sig för att inte överklaga domen.

Transportstyrelsen skriver att myndigheten fortfarande anser attt Torolf Janssons ansökan hanterats på ett sakligt och korrekt sätt, men att man ändå beslutat att acceptera domstolens bedömning.

”Transportstyrelsen kommer att ta lärdom av domen och kommer i framtiden se till att det framgår tydligt i myndighetens beslut att man gjort en individuell och saklig bedömning”, skriver myndigheten i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.