Torolf Jansson får fortsätta köra tåg

ARBETSRÄTT2013-01-25
Torolf Jansson, som har diagnosen Aspergers syndrom, får fortsätta köra tåg. Högsta förvaltningsdomstolen har beslutat att inte pröva fallet och därmed står kammarrättens dom fast.

Publikt har tidigare berättat om Torolf Jansson, som efter närmare 30 års prickfritt arbete fick lämna sitt jobb som lokförare, därför att han för några år sedan diagnostiserades med Aspergers syndrom.

Det var Transportstyrelsen som förbjöd honom att köra tåg. Enligt myndigheten var hans neuropsykiatriska funktionshinder inte förenliga med arbetsuppgifter med betydelse för trafiksäkerheten.

Men Torolf Jansson överklagade Transportstyrelsens beslut och fick rätt både i förvaltningsrätten och i kammarrätten.

Då begärde Transportstyrelsen prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen, som nu alltså nekar styrelsen prövningstillstånd.

Därmed gäller kammarrättens beslut och Torolf Jansson får fortsätta köra tåg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.