Annons:

Måltidens hus i Grythyttan.
Bild: Mostphotos
Måltidens hus i Grythyttan.

Universitetet går vidare med flyttplaner

HÖGSKOLAN2020-09-09

Styrelsen för Örebro universitet fattade på onsdagen beslut om att fortsätta utreda Restaurang- och hotellhögskolans framtida placering. Planerna på att flytta utbildningen från Grythyttan har tidigare mött hård kritik från både branschprofiler och anställda.

Redan i våras föreslog en första utredning att Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan skulle flyttas till Örebro. Som skäl lyfte utredningen bland annat fram svårigheter att fylla platser på utbildningsprogram, dålig ekonomi och lokalproblem. Argument som snabbt tillbakavisades av anställda i Grythyttan, som inte tyckte att utredningen gav en rättvis bild av verksamheten.

Nu meddelar universitetets styrelse att frågan om Restaurang- och hotellhögskolans framtida placering ska utredas ytterligare.

”Universitetsstyrelsen har beslutat att bredda och fördjupa beslutsunderlaget och dra nytta av det stora engagemang som många har visat”, kommenterar Lars Haikola, Örebro universitets styrelseordförande, styrelsens ställningstagande i ett pressmeddelande.

Beslutet fattades under ett styrelsemöte på onsdagen. Örebro universitet hade redan innan mötet kommunicerat ett utvecklingsprojekt med koppling till Grythyttan. Syftet med detta är att hitta lösningar på några av de problem som lyftes fram i utredningen från i våras. Tanken är att resultaten ska kunna användas för att förbättra utbildningen, oberoende av var den hamnar i framtiden.

Samtidigt ska universitetet nu gå vidare med risk- och konsekvensanalys av en eventuell flytt, samt analyser av ekonomi och infrastruktur. Styrelsens målsättning är att kunna fatta ett beslut slutgiltigt beslut om Restaurang- och hotellhögskolans framtid på ett möte i juni nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA