Annons:

Flyktingar

Ämne:Flyktingar
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Flyktingar. Du kan även följa vad Publikt skriver om Flyktingar genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
MigrationNyhetDomstolarnas handläggning i migrationsmål är orimligt långsam, konstaterar Justitieombudsmannen, JO, efter en granskning. JO har granskat ett ärende där en 14-årig pojke fått vänta nästan fyra år på ett beslut om uppehållstillstånd.
MigrationNyhetEn tidigare anställd på Migrationsverket greps på torsdagen misstänkt för att på falska grunder ha hjälpt 121 afghaner att få visum till Sverige, uppger SVT. Mannen släpptes senare, men utredningen fortsätter.
LibanonFördjupningInbördeskriget i Syrien har tvingat mer än halva landets befolkning på flykt. De flesta har sökt sig till länderna i närområdet. I Libanon tros uppemot två miljoner syrier hålla sig undan kriget. Många saknar det offentligas skyddsnät och tvingas jobba illegalt för att överleva. ST deltar i ett projekt för att hjälpa dem.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket är mycket kritiskt till huvudförslaget från den statliga mottagandeutredningen. Förslaget går ut på att kommunerna skulle få ett större ansvar och särskilda ankomstcentra och utresecentra skulle startas.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens egna anställda får inte använda den egna tjänsten Jobskills, som utvecklades för att matcha arbetssökande asylsökande mot arbetsgivare, uppger SVT. Bakom förbudet ligger integritetshänsyn.
HögskolanNyhetGöteborgs universitet startar ett snabbspår för nyanlända forskare. Satsningen ska underlätta för forskare och doktorander att snabbare komma in på den svenska arbetsmarknaden, uppger Ekot.
IntegrationNyhetMer än var tredje nyanländ är i arbete eller studier efter två år i Arbetsförmedlingens etableringsprogram. I flera kommuner är det mer än varannan. Men resultaten varierar stort, enligt nya siffror från Sverige kommuner och landsting, SKL.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har bristande kunskap om vilka effekter olika insatser ger för nyanlända. Det konstaterar Riksrevisionen efter en granskning. Det kan orsaka att de står utanför arbetsmarknaden längre tid.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen stoppar användningen av sitt nya verktyg för att matcha arbetssökande nyanlända mot jobb. Verktyget Jobskills kan användas för flyktingsspionage, uppger SVT.
IntegrationNyhetFler flyktingar får jobb i Sverige jämfört med i Tyskland och Österrike. Men integrationen kostar också mer pengar i Sverige. Det framgår av en ny rapport till Europaparlamentet, skriver Europaportalen.
MigrationNyhetRiksrevisionen har inlett en granskning av eventuell korruption vid de svenska utlandsmyndigheterna. Många av myndigheterna finns i länder med hög korruption och miljön är riskabel, menar Riksrevisionen.
MigrationsverketNyhetAntalet misstänkta fall av människohandel ökar kraftigt, enligt Migrationsverket. Första halvåret i år rapporterades 231 fall, att jämföra med 163 under samma period förra året.
AsylNyhetMigrationsverkets krav för familjeåterförening för flyktingar från Eritrea är orimliga anser FNs flyktingorganisation UNHCR. Kravet på giltigt pass tvingar flyktingarna att anlita flyktingsmugglare, uppger Ekot.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården har sedan januari 2016 chartrat plan för att utvisa 908 personer, redovisar Upsala Nya Tidning. Kostnaden var mer än 45 miljoner kronor, och 124 utvisningar kunde inte verkställas.
ArbetsmarknadNyhetSkillnaderna i sysselsättningen mellan olika grupper av flyktingar ska utredas. Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO, har uppdragit till forskaren Joakim Ruist att genomföra utredningen.
Prenumerera på