Facklig debattör lämnas SiS

FÖRDJUPNING2003-12-08
Gay Glans, som startade debatten om SiS i Statstjänstemannen, har fått avgångsvederlag och lämnat Tunagården och sitt fackliga uppdrag.

Gay Glans har varit ordförande för ST-klubben på ungdomshemmet Tunagården och styrelseledamot i den regionala ST-sektionen. Hans inlägg i Statstjänstemannen i vintras (nr 16/01) om chefsstrukturen och chefstillsättningar inom SiS blev inledningen till en omfattande debatt.

Han vill av personliga skäl inte uttala sig ytterligare, men låter Stats-tjänstemannen ta del av ett öppet brev till ST-SiS ombudsmöte den 22–23 maj. Där beklagar han det han uppfattar som facklig passivitet i ST-avdelningen när medlemmar kränks på sina arbetsplatser och förtroendevalda trakasseras för sin fackliga aktivitet.

Brevet avslutas med en förhoppning om ”att mina erfarenheter och tankar kan bidra till en konstruktiv diskussion inom ST-SiS, en diskussion som syftar till att stärka det fackliga inflytandet, demokratin, öppenheten och yttrandefriheten inom SiS – nödvändigt för att vi bland annat ska kunna förhindra framtida utköp av fackliga förtroendevalda inom myndigheten.”

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.