Ändrat direktiv ska ge utstationerade lika lön

EU2016-03-09
Utstationeringsdirektivet ska ändras så att utstationerade arbetstagare omfattas av samma regler om lön och arbetsvillkor som värdlandets arbetstagare. Det föreslog EU-kommissionen i går.

De nya reglerna ska se till att de företag som sänder ut arbetstagare till annat EU-land konkurrerar på samma villkor som företagen i värdlandet. Enligt förslaget ska samma arbete på samma plats avlönas på samma sätt.

”Jag har från allra första början av min mandatperiod jag sagt att vi måste underlätta arbetskraftens rörlighet, men på ett rättvist sätt. Med dagens förslag får vi ett regelverk för utstationering av arbetstagare som är tydligt, rättvist och lätt att tillämpa”, skriver EUs arbetsmarknadskommissionär Marianne Thyssen i ett pressmeddelande. 

Utstationerade ska inte bara omfattas av lagstadgade regler utan även ”generellt tillämpliga kollektivavtal”. Det innebär att alla regler om lön som gäller i ett värdland också ska gälla utstationerade arbetstagare. Även eventuellt bonus och tillägg ska betalas ut till utstationerade arbetstagare.

De här kraven leder till att EU-länderna blir skyldiga att tydligt specificera vad som ingår i lönen i deras länder, skriver kommissionen.

I förra veckan kritiserade TCO ett utkast som läckt ut med förändringar av utstationeringsdirektivet.

Nu konstaterar TCO att det förslag som presenteras innehåller betydande förbättringar.

”EU-kommissionen har hörsammat våra fackliga krav på likabehandling av arbetstagarna. Lönebildningen är och ska förbli en nationell angelägenhet som i Sverige sköts av parterna. Det är en framgång för den svenska partsmodellen”, skriver TCOs ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande. 

En utstationerad arbetstagare är en person som är anställd i ett EU-land och arbetar tillfälligt i ett annat EU-land. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Arbetsrätt
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.