Anmälan mot chef på Ekobrottsmyndigheten avskrivs

EKOBROTTSMYNDIGHETEN2021-09-21

Statens ansvarsnämnd har avskrivit en anmälan mot en av Ekobrottsmyndighetens högsta chefer angående brott mot efterforskningsförbudet.

Anmälan hade gjorts av myndighetens biträdande rättschef Birgitta Resenius efter samtal med en medarbetare som upplevde att chefen fiskade efter att få veta om det var hen som hade lämnat uppgifter till media. Uppgifterna, som publicerades av Dagens industri, gällde EBMs kostnader för it-konsulter och det besparingshot som finns på myndigheten.

Enligt anmälan kände medarbetaren stor olust efter samtalet där hen upplevde sig som misstänkliggjord.

Eftersom anmälan var riktad mot en person i ledningsgruppen skulle frågan om åtalsanmälan inte avgöras i personalansvarsnämnden utan Statens ansvarsnämnd. Ansvarsnämnden ansåg dock att uppgifterna inte föranledde några misstankar om brott och avskrev ärendet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA