Arbetsförmedlingen vill behålla fas 3-platser

ARBETSFÖRMEDLINGEN2015-04-23
De kritiserade fas 3-platserna för långtidsarbetslösa bör finnas kvar för vissa personer, enligt Arbetsförmedlingens åsikt. Det framgår av ett internt pm som Dagens Arena har tagit del av.
Av:  Therese Säfström

Arbetsförmedlingen skriver i sitt pm att fas 3-platserna behövs för de personer som står mycket långt från arbetsmarknaden och varken kommer att vara aktuella för utbildning eller den nya sysselsättningsåtgärden extratjänster. Det rapporterar Dagens Arena på sin webbplats.

Regeringen aviserade i vårbudgeten att fas 3 ska avvecklas och ersättas av extratjänster inom vissa delar av välfärden. Anställningen ska omfatta 75 procent av en heltid med kollektivavtalsenlig lön.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons pressekreterare Natalie Sial säger i en kommentar till Dagens Arena att regeringen kommer att återkomma med fler förslag på hur avvecklingen av fas 3 ska gå till och att det ännu inte är bestämt exakt vilka fler åtgärder som ska genomföras.

Fas 3 har kritiserats hårt för att utnyttjas som gratisarbetskraft av arbetsgivare, inte leda långtidsarbetslösa till arbete och för meningslösa arbetsuppgifter. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av calle (ej verifierad) fre, 07/10/2015 - 14:36
sitter i fas 3 i hässelby och det är dagis för vuxna. har försökt få komma in på utbildning till fastighets tekniker och undersköterska men fått nej. fast det behövs undersköterskor. jag vill ut och jobba inget annat
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.