Årliga lönekartläggningar återinförs

JÄMSTÄLLDHET2016-02-12
Regeringen vill återinföra årliga lönekartläggningar för alla arbetsgivare med minst tio anställda. Ett lagförslag har lämnats till lagrådet och ett riksdagsbeslut väntas komma under våren. Reglerna ska införas 1 januari 2017, uppger Ekot.

Årliga lönekartläggningar var ett av Socialdemokraternas vallöften inför valet 2014. Nu är regeringen beredd att genomföra det:

”Lönekartläggningar varje år är ett effektivt verktyg att använda för att komma åt osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män”, säger Alice Bah Kuhnke, MP, ansvarig för diskrimineringsfrågor i regeringen, till Ekot.

I samband med återinförandet av lönekartläggning varje år försvinner kravet på att arbetsgivare med minst 25 anställda ska upprätta en handlingsplan för jämställda löner. Regeringens förslag kommer enligt Ekot att få stöd i riksdagen av Vänsterpartiet och Liberalerna. Också Sverigedemokraterna har tidigare drivit på i den här frågan. Övriga allianspartier är emot en förändring med hänvisning till att det innebär ökat krångel för de mindre företagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.