Fler servicekontor erbjuder Migrationsverkets tjänster

MIGRATIONSVERKET2022-01-17
Nu kan även besökare till de statliga servicekontoren i Eskilstuna, Jönköping och Linköping få hjälp med Migrationsverkets digitala tjänster. Redan tidigare har möjligheten funnits i Borlänge, Mariestad och Visby.

I september 2021 påbörjades ett pilotprojekt där Statens servicecenters servicekontor erbjuder hjälp med Migrationsverkets digitala självbetjäningstjänster. Först ut var de statliga servicekontoren i Borlänge, Mariestad och Visby.

Nu öppnar även servicekontoren i Eskilstuna, Jönköping och Linköping för den möjligheten, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande. Det betyder att pilotprojektet utökas och att slutdatum för projektet förlängs till september.

Målet med pilotprojektet är att bedöma vilka tjänster servicekontoren ska kunna utföra åt Migrationsverket, utifrån juridiska och verksamhetsmässiga förutsättningar. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Servicekontor
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.