Fler servicekontor erbjuder Migrationsverkets tjänster

MIGRATIONSVERKET2022-01-17

Nu kan även besökare till de statliga servicekontoren i Eskilstuna, Jönköping och Linköping få hjälp med Migrationsverkets digitala tjänster. Redan tidigare har möjligheten funnits i Borlänge, Mariestad och Visby.

I september 2021 påbörjades ett pilotprojekt där Statens servicecenters servicekontor erbjuder hjälp med Migrationsverkets digitala självbetjäningstjänster. Först ut var de statliga servicekontoren i Borlänge, Mariestad och Visby.

Nu öppnar även servicekontoren i Eskilstuna, Jönköping och Linköping för den möjligheten, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande. Det betyder att pilotprojektet utökas och att slutdatum för projektet förlängs till september.

Målet med pilotprojektet är att bedöma vilka tjänster servicekontoren ska kunna utföra åt Migrationsverket, utifrån juridiska och verksamhetsmässiga förutsättningar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Servicekontor
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA