Sidas ledning och styrning ska utredas

BISTÅND2019-11-08
Statskontoret och Ekonomistyrningsverket, ESV, får regeringens uppdrag att utreda biståndsmyndigheten Sidas effektivitet, ledning, styrning och uppföljning. Utredningen ska vara klar om ett år.

Regeringen har beslutat att ge Statskontoret och ESV i uppdrag att se över Sidas effektivitet, ledning, styrning och uppföljning. Syftet är att förbättra den organisatoriska och ekonomiska effektiviteten i myndigheten.

”Regeringen har i budgeten beslutat ge Sida en kraftig ökning av förvaltningsanslaget för att myndigheten ska kunna säkra en hög kvalitet och effektivitet i biståndet. Med dagens beslut får vi också en översyn av den existerande interna organisationen. Det är något som med jämna mellanrum är bra för alla verksamheter”, kommenterar Peter Eriksson, MP, minister för internationellt utvecklingssamarbete i ett pressmeddelande.

Regeringen aviserade i budgetpropositionen för 2020 att styrningen av Sida ska förbättras. Enligt pressmeddelandet vill regeringen säkerställa ett effektivt bistånd och ge myndigheten goda förutsättningar att förverkliga utvecklingspolitiken. Uppdraget ska redovisas 30 november 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.