Spårtrafikförhandlingar på ruta noll

SPÅRTRAFIK2012-03-29

Branschavtalet för spårtrafiken löper ut till helgen. Men förhandlingarna hittills har inte kommit någon vart, enligt STs förhandlingsombudman Maria Olwæus.
– Vi står på ruta noll, säger hon.

I morgon, fredag, träffas parterna inom Bransch Spårtrafik för en fjärde förhandlingssittning. Därefter finns bara en sittning till planerad.

Men STs förhandlingsombudman Maria Olwæus kan inte peka på några framsteg.

– Jag kan konstatera att vi står långt ifrån varandra. Vi har haft tre sittningar, men har egentligen inte kommit någonstans.

Hon tycker att förhandlingarna började bra med några öppningar i frågor som skyddsombudens status och övertidsuttaget.

– Vi fick indikationer på vissa öppningar. Inte så att Almega gjorde utfästelser, men förhandlarna var i alla fall beredda att diskutera vissa frågor, säger Maria Olwæus.

Men sedan var Almegas förhandlingsledare av privata skäl tvungen att lämna förhandlingarna. Han blev ersatt och plötsligt fanns inte längre de öppningar Maria Olwæus tidigare hade noterat.

– Vi står på ruta noll, kan jag säga. Vi har bara två utsatta förhandlingstillfällen: i morgon och på måndag nästa vecka. Vi vet inte om vi kan komma överens om nya förhandlingsdatum. Det blir vi varse i morgon, hoppas jag.

Avtalet löper ut 31 mars, på lördag. Men eftersom ingendera parten sagt upp avtalet, förlängs det i ytterligare sju dagar. Så fortsätter det så länge ingen av parterna säger upp avtalet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA