Bild: Mostphotos

Statens servicecenter ska granskas

STATENS SERVICECENTER2021-10-25
Riksrevisionen förbereder nu en omfattande granskning av de statliga servicekontoren. Enligt Riksrevisionen är de pågående förändringarna inom Statens servicecenters verksamhet en av de största inom statsförvaltningen på senare tid.

Statens servicecenter bildades 2012 och sköter administration åt cirka 160 statliga myndigheter, med fokus på ekonomi, lön och HR, konstaterar Riksrevisionen i ett pressmeddelande. Under 2019 inrättade Statens servicecenter en ny serviceorganisation, med det uttalade syftet att ge människor i hela Sverige fysisk tillgång till viss service från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Statens servicecenter har också kommit överens med Arbetsförmedlingen om att ett stort antal servicekontor ska tillhandahålla Arbetsförmedlingens kundtorgsverksamhet. Överförandet av lokaler, verksamhet, och medarbetare från flera myndigheter till en, är en av de största och mest komplexa förändringarna inom statsförvaltningen på senare tid, skriver Riksrevisionen i sitt pressmeddelande.

Regeringen har senast gett Statens servicecenter i uppdrag att öppna ytterligare 28 servicekontor på ett antal platser runt om i landet. Det finns också planer att samla fler myndigheters serviceverksamhet på servicekontoren. Medarbetarna är anställda av Statens servicecenter, men utför ärendehanteringen i de andra myndigheternas namn.

Nu kommer Riksrevisionen att granska om den nya serviceorganisationen är ändamålsenlig och effektiv för att tillhandahålla statlig service med hög kvalitet i hela landet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.