Statliga jobb kan bli omlokaliserade

OMLOKALISERING2015-02-11
Regeringen kan komma att utlokalisera statliga jobb från Stockholmsregionen till andra län. Det säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, S, till SVTs Jämtlandsnytt.

I samband med ett besök i Östersund och Mittuniversitetet på måndagen fick landsbygdsminister Sven-Erik Bucht frågan om hur han ser på att många statliga jobb försvinner från landsbygden.

Enligt landsbygdsministern har 7 500 nya statliga jobb skapats i Stockholm de senaste åtta åren, samtidigt som det har skett en kraftig minskning i andra län.

”Där gäller det nu att vi styr om politiken och ser till att de statliga jobben kommer ut i hela Sverige”, säger han till Jämtlandsnytt.

På frågan om han kan tänka sig att utlokalisera redan befintliga jobb från Stockholmsregionen svarar Sven-Erik Bucht:

”Ja, det kommer säkert att bli den typen av åtgärder som görs.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.