Bild: CSN

Studiemedel för offentliganställda har tagit slut

CENTRALA STUDIESTÖDSNÄMNDEN2024-03-26

De omställningsstudiestödspengar som varit vikta för offentliganställda i förra vårens ansökningsomgång är nu slut, har Centrala studiestödsnämnden, CSN, meddelat. De sökande som hoppats få ett positivt besked kommer att behöva börja om från början, med nya ansökningar, skriver Arbetsvärlden.

Det är de offentliganställda som sökte stödet i den andra perioden som nu fått besked att pengarna är slut. Anslaget är uppdelat i två potter, där en tredjedel är tillgänglig för offentligt anställda och två tredjedelar för privatanställda, skriver Arbetsvärlden.

CSN öppnade för ansökningar 1 april 2023 och enligt tidningen hade den sista sökande som nu beviljats studiemedel ur potten för offentliganställda lämnat in sin ansökan 2 april.

”Att vi inte har vetat detta tidigare är på grund av att vi kan inte veta om en ansökan kan beviljas och därmed ta av anslaget förrän den är utredd och beslutad. Och vi vet ju heller inte på förhand hur många som vi kommer att kunna bevilja”, skriver CSNs pressekreterare Stefan Tärnhuvud till Arbetsvärlden.

1 april öppnar CSN för en ny ansökningsomgång. Det blir den fjärde ansökningsperioden för omställningsstudiestödet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA