Annons:

Pension

Ämne:Pension
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Pension. Du kan även följa vad Publikt skriver om Pension genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
DelpensionNyhetDe senaste åren har betydligt färre statsanställda fått delpension än när reformen var ny. På Försäkringskassan beviljades 13 personer den kollektivavtalade förmånen 2019. ”Vi tycker att arbets­givaren är väldigt njugg”, säger STs avdelnings­ordförande Siv Norlin.
PensionssystemetFördjupningMånga känner sig osäkra på vilka villkor som väntar när det är dags för pension. Hur det faktiskt blir hänger på förhandlingar och politiska beslut. Men en sak är klar – vi behöver arbeta längre. Redan nästa år börjar åldersgränserna höjas.
ArbetslivNyhetArbetsgivare som erbjuder fysisk träning på arbetstid, friare arbetstider och möjlighet till kompetensutveckling kan få sina anställda att gå i pension senare, enligt en ny forskningsrapport.
arbetsrättNyhetNu har regeringen lagt en proposition till riksdagen med förslaget att gränsen för när den anställde slutar ha anställningsskydd ska höjas från 67 till 69 år. Förslaget bygger på en överenskommelse i Pensionsgruppen.
PensionNyhetHälften av de nyblivna pensionärer som haft en statlig anställning vill fortsätta med att vara lediga på heltid, visar en undersökning från Statens tjänstepensionsverk, SPV.
PensionNyhetFör första gången går fler statstjänstemän i pension den månad de fyller 67 år än vid 65. Men många vill arbeta ännu längre. Lena Brunzell på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap hade gärna fortsatt.
Prenumerera på