"SLFF hotar den fackliga verksamheten"

ST2003-10-31

ST anser att Svensk Lokförarförening driver en linje som drabbar de egna medlemmarna. SLFFs konfliktåtgärder är ett hot mot den fackliga verksamheten, säger STs förhandlingschef.

Av:  Christian Örjestål

Svensk Lokförarförening, SLFF, har än en gång krävt av arbetsgivarorganisationen Almega att få teckna ett eget kollektivavtal för sina medlemmar. Med kravet bifogade SLFF ett varsel om strejk och övertidsblockad.

Almega säger dock nej.

SLFFs medlemmar i Malmö och Stockholm går ut i strejk den 1 november. Från samma datum gäller övertidsblockaden som omfattar samtliga SLFFs medlemmar.

STs förhandlingschef Johan Tengblad anser dock att SLFFs åtgärder kan skada den fackliga verksamheten.

– SLFF driver en linje som tveklöst drabbar de egna medlemmarna. Det borde ledningen inom SLFF inse. Sådana här urskillningslösa konfliktåtgärder är ett faktiskt hot både mot facklig verksamhet och mot de egna anställningsvillkoren. Jag hoppas att det finns tillräckligt många inom SLFF som förstår det.

Johan Tengblad är rädd att SLFFs linje kan leda till facklig splittring.

– Och det finns bara en som vinner på det i slutändan och det är arbetsgivaren.

ST-spårtrafik väljer att ställa sig neutrala till konflikten och SLFFs krav.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA