Det stormar kring Bemannia. Anställda vid Pensionsmyndigheten uppmanades ta ställning till ett nytt anställnings­avtal som de ännu inte sett.
Bild: Casper Hedberg
Det stormar kring Bemannia. Anställda vid Pensionsmyndigheten uppmanades ta ställning till ett nytt anställnings­avtal som de ännu inte sett.

Anställda känner sig hotade

PENSIONSMYNDIGHETEN2013-05-07
Bemanningsföretaget Bemannia krävde att deras anställda på Pensionsmyndigheten i Gävle skulle ta ställning till ett anställningsavtal de inte hade sett. Annars riskerade alla uppsägning. »Så här behandlar man bara inte personalen«, säger Ann-Christine Jonsson, STs ordförande på myndigheten.

Det har stormat kring bemannings­företaget Bemannia, som enligt fackförbundet Unionen kan ha betalat ut felaktiga löner och ha anställnings­avtal som strider mot kollektivavtalet.

Nyligen fick företagets anställda på Pensionsmyndigheten i Gävle besök av en representant från Bemannia.

– Jag upplevde det som hotfullt, säger en av de Bemanniaanställda som var med på mötet.

De anställda skulle säga ja eller nej till ett nytt anställningsavtal som ännu inte fanns på pränt.

– Hela hennes agerande syftade till att pressa oss att säga ja till de nya avtalen allihop. Och så sade hon att om vi inte gjorde det riskerade vi att bli varslade och uppsagda. Hon smutskastade även Unionen.

Enligt Publikts källa är det svårt att veta om det nya avtalet leder till några försämringar, dels för att de anställda har olika avtal, dels för att de inte har fått se det nya.

Bemannias presschef Hans Uhrus bekräftar att de anställda fick veta att de skulle bli varslade om någon av dem sade nej till de nya avtalen, eftersom företaget då måste säga upp samtliga och erbjuda dem en annan anställningsform.

– Mötet var bara ett första informationssteg. Syftet var att få en bild av om hela personalgruppen var intresserad av att skriva på de nya avtalen.
Enligt honom handlar det om en anpassning till gällande kollektivavtal.

Hans Uhrus beklagar om någon har upplevt mötet som olustigt och medger att det hade varit bra att kunna visa de nya avtalen.

STs arbetsplatsombud i Gävle, Nicklas Malmbring, har pratat med flera av dem som var med på mötet.

– Det är en svår situation för dem. Vissa är stridsberedda medan andra är väldigt pressade.

Bemannias behandling av de anställda har upprört Pensionsmyndighetens egen personal, säger STs avdelningsordförande Ann-Christine Jonsson.

– De flesta är unga människor på sitt första jobb. Tänk att få bilden att så här är arbetslivet 2013. Det är skrämmande, säger hon.

På Unionen, som organiserar de bemanningsanställda, är man inte beredd att kommentera händelserna i Gävle.

Unionens ombudsman Tony Andersson har förhandlat med Bemannia om femtiotalet anmälningar från medlemmar som anser att de fått för lite lön från företaget.

Då man inte kunnat enas lokalt har Unionen nu begärt central förhandling.

– Vi tycks befinna oss på olika planeter, säger Tony Andersson.

Vid denna tidnings pressläggning har Bemannias anställda på Pensionsmyndigheten ännu inte fått se någon ny avtalstext.

Bemannia började utan avtal

  • 2011 skrev Publikt om att Pensionsmyndigheten hyrde in personal från Bemannia som saknade kollektivavtal.
  • Därefter anslöt sig Bemannia till kollektivavtalet mellan Almega och Unionen.
  • Just nu pågår en tvist med Unionen som ifrågasätter om Bemannia följer kollektivavtalet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.