Unionen stämmer Bemannia inför AD

BEMANNIA2014-03-14
Unionen stämmer bemanningsföretaget Bemannia för brott mot kollektivavtalet. Förbundet kräver att företaget betalar 3,65 miljoner kronor till 57 medlemmar. Dessutom begär Unionen en halv miljon kronor i skadestånd för kollektivavtalsbrott.

För drygt ett år sedan fick fackförbundet Unionen upp ögonen för att något inte verkade stå rätt till på bemanningsföretaget Bemannia, som då bland annat hyrde ut personal till Pensionsmyndigheten och Transportstyrelsen.

Det strömmade in ett femtiotal anmälningar om felaktiga löner från Unionens medlemmar och förbundet ansåg att det var sannolikt att det rörde sig om brott mot kollektivavtalet. Då man inte kunde enas lokalt gick tvisten vidare till central förhandling, som även den avslutades i oenighet.

Nu stämmer förbundet Bemannia och Almega Bemanningsföretagen inför Arbetsdomstolen. Bakom stämningen står 57 medlemmar i förbundet, varav flera har arbetat på Pensionsmyndigheten och Transportstyrelsen.

Enligt stämningsansökan har Bemannia tillämpat en undantagsregel för alla anställda har fått timlön i stället för månadslön.

− Vi anser inte att det har funnits särskilda skäl för att att tillämpa undantagsregeln, säger Susanne Forssman, förbundsjurist på Unionen till Publikt.

Enligt henne står det i avtalet att undantagsregeln kan användas om den enskilde exempelvis studerar och inte är tillgänglig på heltid, vilket inte har varit aktuellt i de här fallen.

Den som har månadslön är garanterad ersättning för 133 eller 150 timmar i månaden, beroende på anställningstid, medan den som har timlön bara är garanterad ersättning för den faktiskt arbetade tiden, förklarar Susanne Forssman.

Därför har medlemmarna med Bemannias tolkning av avtalet gått miste om månadslön och i vissa fall även prestationslön, anser förbundet och kräver att företaget betalar drygt 1,5 miljoner kronor för utebliven lön och semesterersättning.

Unionen yrkar därutöver på skadestånd både till medlemmarna och till förbundet.

För medlemmarna vill Unionen att Bemannia betalar 1 710 000 kronor för brott mot kollektivavtalets löneregler, vilket motsvarar 30 000 kronor per person.

För brott mot semesterlagen och kollektivavtalets semesterlöneregler yrkar Unionen på ett skadestånd om  420 000 kronor, vilket är 10 000 kronor per person.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.