Bemannia till central förhandling

ARBETSRÄTT2013-03-15
Unionen kommer att begära central förhandling i fallet Bemannia. Parterna är inte överens om skadestånd till de drabbade. Det skriver tidningen Kollega.

Bemanningsföretaget Bemannia misstänks ha betalat ut för lite lön och ersättning till ett antal anställda. Flera anställda har inte heller fått sin tjänstepension inbetald.  Det fick Unionen att begära förhandling om eventuellt kollektivavtalsbrott.

Men nu har Unionen tröttnat på Bemannia, som enligt förbundet inte vill gå med på att betala skadestånd till de drabbade. Unionen har därför begärt central förhandling, skriver Kollega.

Men på Bemannia berättar man om löpande förhandlingar.

−Vår målsättning är att lösa det här i de lokala förhandlingarna, säger Hans Uhrus, presschef, till Publikt.

Bemannia hyr ut anställda till flera myndigheter inom staten, bland annat till Transportstyrelsen och Pensionsmyndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.